Vorige      

ZWOLLE-JACHTHAVEN


Aan het Zwarte Water, net ten zuiden van de fraaie Mastenbroekerbrug, liggen twee jachthavens. Jachthaven De Hanze en de haven van Het Zwolse WSC. Jachthaven De Hanze is het meest geschikt voor passanten. De haven heeft twee ingangen, de meest noordelijke is degene die u moet hebben. Eventueel kunt u even een kijkje nemen bij de andere ingang om u te melden. De haven is behoorlijk ruim opgezet, vele grasveldjes geven het geheel een landelijk karakter. De havenmeester is een zeer vriendelijke man die de haven rondrijdt op zijn scooter.
Er zijn diverse watertappunten en elektra is op de meeste plaatsen beschikbaar. Het sanitair is eenvoudig maar schoon. Er is een watersportwinkel en diesel is ook te verkrijgen. Voor kinderen zijn er op de haven diverse speelvoorzieningen. Telefoon havenmeester: 038-4221118. Het tarief is €0,75/m.

BOODSCHAPPEN

Om boodschappen te doen zult u een stukje moeten lopen. De dichtsbijzijnde mogelijkheid is een winkelcentrum in de nabijgelegen nieuwbouwwijk op zo'n 700 meter afstand.

UIT ETEN

In de nabije omgeving van de haven zijn geen mogelijkheden om uit eten te gaan. In het centrum van Zwolle daarentegen natuurlijk wel. De afstand is een dikke twee kilometer maar, er is een bushalte vlak bij de haven.

BEZIENSWAARDIGHEDEN

Zie Zwolle-Centrum.www.ligplaatsinfo.nl