Vorige      

ZWARTSLUIS


Zwartsluis is waar voor toervaarders uit het zuiden "Friesland" begint. Het dorp staat duidelijk in het teken van de watersport en overal waar je kijkt zie je boten. Uiteindelijk blijken de mogelijkheden voor passanten tegen te vallen. Er zijn maar twee plekken waar je als passant terecht kunt. De grote jachthaven van Stichting Recreatiecentrum Zwartewater aan het Zwarte Water en jachthaven De Kranerweerd aan het Meppelerdiep. Aanleggen aan de kade in het dorp mag maar voor maximaal twee uur.

De jachthaven Stichting Recreatiecentrum Zwartewater is een moderne grote jachthaven met alle faciliteiten inclusief wasserette. Zoals de naam al doet vermoeden ligt deze jachthaven aan het Zwarte Water, aan de zuidkant van Zwartsluis. Er zijn twee ingangen, vlak naast elkaar, als passant dient u de oostelijke ingang te nemen. Het tarief is €1,25/m, elektra en douchen kost €0,50. Havenmeester 038-3866652.


Jachthaven De Kranerweerd ligt aan het Meppelerdiep en verhoudingsgewijs vrij ver van het centrum van Zwartsluis. Ook Kranerweerd beschikt over "alle" faciliteiten.

BOODSCHAPPEN

Vanaf jachthaven SR Zwartewater is op loopafstand, ca. 300 m, een winkelcentrum. Ligt u bij De Kranerweerd dan moet u verder voor de boodschappen, het centrum van Zwartsluis ligt op een dikke kilometer afstand.

UIT ETEN

In Zwartsluis zijn een paar restaurants, alle gesitueerd in het centrum. Ook bij jachthaven de Kranerweerd is een restaurant.

BEZIENSWAARDIGHEDEN

Zwartsluis heeft geen bezienswaardigheden.

EVENEMENTEN

Om het jaar worden in Zwartsluis de Sleepbootdagen gehouden. Een groots en gezellig evenement.

Tijdens koninginnenacht (de nacht voor koninginnedag) is het lokaal gewoon om de hele nacht met brommers rond te racen zonder uitlaat, slapen zal dus niet lukken. Een andere plaatselijk gebruik is dat tijdens deze nacht boten losgegooid kunnen worden, dit geldt niet alleen voor Zwartsluis maar voor de gehele Arembergergracht en ook Belt-Schutsloot. Voor booteigenaren dus geen leuk evenement en de tip is dus om in één van de jachthavens te liggen of aan een eiland op de Beulakerwijde.
www.ligplaatsinfo.nl