Vorige      

ZIERIKZEE

Zierikzee heeft twee havens, de jachthaven van WV Zierikzee en de gemeentelijke passantenhaven. Tevens is er nog een museumhaven maar deze is niet toegankelijk voor de "gewone" passant.

Jachthaven WV Zierikzee
De jachthaven van WV Zierikzee ligt aan BB zijde in het kanaal 't Luitje. Het clubgebouw is recent vernieuwd en heeft een drijvend terras. De havenmeester is vriendelijk.
U ligt op loopafstand van het centrum van Zierikzee en in ieder geval een stuk rustiger dan in de binnenhaven. Alle voorzieningen zijn aanwezig.

Gemeentelijke passantenhaven
Vaart u voorbij de jachthaven dan komt u bij de gemeentelijke passantenhaven. U ligt hier bijna tegen het centrum van Zierikzee. Er zijn geen boxen maar u ligt aan een drijvende steiger, soms wel 7 of 8 dik. Erg gezellig, maar niet handig als u vroeg weg wilt.
Er is beperkt stroom beschikbaar. Het sanitair is eenvoudig maar goed en schoon. Recentelijk is er naast de al jaren bestaande sanitaire ruimte aan de kade ook een drijvend sanitairgebouw met 10 douches bijgekomen. Tevens is er gratis internet beschikbaar, u kunt de toegangscode bij de havenmeesters krijgen die overigens vriendelijk en behulpzaam zijn.

BOODSCHAPPEN

Zierikzee heeft een groot winkelaanbod, alles op loopafstand van de haven.

UIT ETEN

In het clubhuis van WV Zierikzee - bij de jachthaven - kunt u goed eten.
Het centrum van Zierikzee herbergt vele leuke restaurants en terrasjes.

BEZIENSWAARDIGHEDEN

Zierikzee moet u eens gezien hebben. Het is een stad boordensvol monumenten en met een geheel eigen uitstraling. Ik ken maar weinig plekken waar de middeleeuwen zo dichtbij zijn. Er zijn te veel monumenten en typerende gebouwen om hier te vermelden, de website www.zierikzee-monumentenstad.nl geeft een mooi overzicht. De Museumhaven ziet u vanzelf als u naar het centrum loopt.

Maritiem Museum
Het Maritiem Museum is gevestigd in het bijna 500 jaar oude monument 's Gravensteen.

EVENEMENTEN

De havendagen van Zierikzee worden jaarlijks iedere vierde zaterdag van de maand augustus gehouden.

Iedere derde vrijdag van juli is Zierikzee het verzamel-/startpunt voor de "Hendrik Willem van Loon Hardzeildag" die de dag erna in Veere gehouden wordt. Deze Hardzeildag is voor schepen die oorspronkelijk in de Zeeuwse Delta gebruikt werden, met de nadruk op vissermannen en hoogaarzen.
www.ligplaatsinfo.nl