Vorige      

ZAANDAM


JACHTHAVENS / LIGPLAATSEN

Bij Zaandam zijn twee jachthavens en één ligplaats voor passanten.

De passantensteiger ligt net ten noorden van de Beatrixbrug. Er is slechts ruimte voor een paar boten en u mag er 3x24h blijven liggen. Groot voordeel is dat u tegen het (winkel)centrum van Zaandam aanligt met een overvloed aan winkels en restaurants. Ook voor een snelle boodschappenstop is deze ligplaats dus erg geschikt.

Broederlijk naast elkaar liggen de jachthavens van WV De Remming en Dukra.
Meest noordelijk, aan de noordoostzijde van de William Pontbrug ligt de jachthaven van WV De Remming. De jachthaven is een echte verenigingshaven. De gebruikelijke faciliteiten als elektra en water op de steigers zijn aanwezig. Het sanitair is in orde en er is uiteraard een clubhuis.

Tussen de twee bruggen in ligt de marina van Dukra. Dit is een commerciële jachthaven waar ik nog weinig van weet. Heeft u aanvullende informatie mail mij dan even svp.

BOODSCHAPPEN

Zowel vanaf de passantensteigers als vanaf beide jachthavens is het centrum van Zaandam op loopafstand. Zaandam heeft een uitgebreid winkelaanbod zodat bevoorrading geen enkel probleem is.

UIT ETEN

Het centrum van Zaandam is rijkelijk bedeeld met restaurants. Het gezelligst is het rond de sluizen.

BEZIENSWAARDIGHEDEN

Zaandam is ontstaan als industriegebied rondom de oevers van de Zaan. De vele molens zaagden het hout uit Scandinavië wat vervolgens gebruikt werd voor de scheepsbouw waar Nederland tijdens de Gouden Eeuw zo groot mee geworden is. Later kwamen er langs de oevers ook fabrieken met op stoom gedreven machines. Vooral de voedingsmiddelenindustrie was sterk vertegenwoordigd. Zo is ook Albert Heijn vanuit zaandam groot geworden.
Ondanks dat er vele monumenten in Zaandam te vinden zijn is er niet echt te spreken van een "centrum". De monumenten staan verspreid door de gehele stad.
Er zijn in Zaandam diverse musea zoals het Zaans Museum, het Tsaar Peterhuisje, het Verkade Paviljoen, het Politiemuseum en het Hembrugmuseum. Bij de VVV is meer informatie te verkrijgen, u vindt de VVV bij het station op loopafstand vanaf de ligplaats en de jachthavens.

www.ligplaatsinfo.nl