Vorige      

WV ALBATROS / WV DE OOSTVAARDERS

JACHTHAVEN / LIGPLAATSEN

De jachthaven van WV Albatros / WV De Oostvaarders is een verenigingshaven waar u de "amsterdamse sfeer" kunt proeven. Voor zeilboten is de jachthaven lastig te bereiken i.v.m. de spoorbrug waar u doorheen moet. Boten met een kruiphoogte tot ca. 2,90 m (afhankelijk van de waterstand) varen zo vanaf het IJ naar de jachthaven. Vanaf het IJ vaart u bij de Oosterdokbruggen naar binnen, dit is bij het karakteristieke gebouw van Nemo. Na de bruggen gaat u net voor Nemo bakboord uit en dan alsmaar rechtdoor, aan het eind rechts is de jachthaven. Bij de Oosterdokbruggen is een havengeldpost alwaar u uw binnenhavengeld kunt betalen. (Zie Amsterdam-Centrum voor vaarinformatie over varen in Amsterdam. VOLGT).

Omdat het aantal ligplaatsen beperkt is wordt u verzocht vooraf contact op te nemen met de havenmeester zodat hij een plaatsje kan reserveren. De steigers zijn voorzien van elektra en water en het sanitair is modern. Het liggeld bedraagt slechts €10/overnachting incl. elektra en douche. Havenmeester: 020-6390184.

De omgeving van de jachthaven is rustig en afgesloten middels een hek zodat u met een gerust hart uw boot kunt achterlaten. Vanaf de jachthaven loopt u zo het centrum van Amsterdam in.

BOODSCHAPPEN

Bij de Oosterkerk aan het begin van de kleine Wittenburgerstraat is een AH supermarkt. U loopt er vanaf de jachthaven in ca. 4 minuten naar toe.

UIT ETEN

Vlak naast de jachthaven is restaurant 't Markerhuisje gevestigd. Hier kunt u rustig en in informele sfeer een hapje eten. Richting centrum neemt het aantal eetgelegenheden uiteraard snel toe.

VAARINFORMATIE / BEZIENSWAARDIGHEDEN

Zie Centrum-Overnachtingsplaatsen.

www.ligplaatsinfo.nl