Vorige      

WV AEOLUS


JACHTHAVEN / LIGPLAATSEN

De jachthaven van watersportvereniging Aeolus ligt aan de noordkant van het IJ. Aeolus is een verenigingshaven en u bent als passant meer dan welkom. De jachthaven beschikt over de gebruikelijke faciliteiten als elektra en water op de steigers, prima sanitair en ook hier een gezellig clubhuis met terras.
De jachthaven is beveiligd en alleen toegankelijk voor ligplaatshouders en passanten. het liggeld bedraagt anno 2009 €1,25/m en dit is incl. elektra en water. Ook is er gratis Wifi beschikbaar.
Reserveren is niet mogelijk maar u kunt wel van te voren bellen om te vragen of er plek is. Havenmeester: 020-6360791.
Mocht u niet opgevangen worden door de havenmeester dan kunt u zelf een vrije box kiezen die aangegeven zijn middels de bekende groene bordjes. Tevens is er aan stuurboord een langssteiger voor passanten waar u met de boeg naar het IJ dient af te meren.


In de jachthaven van WV Aeolus ligt u meestentijds wat rustiger als in de Sixhaven, maar voor het uitzicht hoeft u er niet naar toe te gaan. Een tweede voordeel is de naastgelegen supermarkt, met een boodschappenkar van de jachthaven loopt u zo met boodschappenkar en al naar uw boot.
Het centrum van Amsterdam is bereikbaar via de gratis ponten welke dag en nacht varen. Het is ongeveer 10 minuten lopen naar de pont en deze zet u af aan de achterkant van het Centraal Station.

BOODSCHAPPEN

De jachthaven van WV Aeolus is perfect om de bootvoorraad eens goed aan te vullen. Pal naast de jachthaven ligt een grote supermarkt.

UIT ETEN

Op de jachthaven is een clubhuis maar hier kunt u alleen terecht voor een drankje. Het dichtstbijzijnde restaurant is café/restaurant Wilhelmina-Dok. Dit restaurant ligt aan de oever van het IJ net ten oosten van de Sixhaven. De meeste passanten zullen er echter voor kiezen om het centrum van Amsterdam in te gaan.

VAARINFORMATIE CENTRUM / BEZIENSWAARDIGHEDEN

Zie Centrum-Overnachtingsplaatsen.

www.ligplaatsinfo.nl