Vorige      

WOUDSEND


Woudsend is een leuk plaatsje met uitstekende mogelijkheden voor de passant. Wilt u in een jachthaven liggen dan gaat u naar jachthaven De Rakken aan de noordkant van het dorp. U vindt de jachthaven door vanaf de viersprong een klein stukje de Woudsender Rakken op te varen. Jachthaven De Rakken is een grote (300 ligplaatsen) en ruim opgezette jachthaven waar alle faciliteiten als water en elektra op de steiger aanwezig zijn. Ondanks de grootte doet de haven sfeervol aan. Het centrum van Woudsend ligt direct naast de jachthaven.

Wilt u gratis en gezellig liggen, of een middagstop maken, dan kiest u een ligplaats langs de kade bij de brug. Voorzieningen ontbreken hier echter. Zuid van de brug mag u overnachten en is vanaf 18.00 uur liggeld verplicht. Noord van de brug mag u niet overnachten.


Bij de viersprong is een passantenkade met gras. Houdt u van bedrijvigheid dan ligt u hier goed maar het dorp is alleen per (bij-)boot te bereiken.
Aan het vaarwater De Welle liggen diverse jachthavens maar deze zijn minder geschikt voor de passant. Om diesel te tanken vaart u vanaf de viersprong een stukje de Welle op, dan ziet u vanzelf aan uw linkerhand een dieselpomp.

BOODSCHAPPEN

Woudsend heeft een supermarkt met een ruim assortiment.


UIT ETEN

De keus is niet groot maar er zijn een paar restaurants in Woudsend alsmede een snackbar. Erg gezellig zit u bij het restaurant bij de brug met zicht op de vele boten die de brug passeren.

BEZIENSWAARDIGHEDEN

Woudsend is leuk om doorheen te wandelen. Wilt u alle ins en outs meekrijgen dan kunt u bij de VVV een routebeschrijving van een dorpswandeling verkrijgen.

Op 30 juli 2009 vindt het SKS Skutjesilen plaats in Woudsend.

www.ligplaatsinfo.nl