Vorige      

WOMMELS


Wommels is een mooi terpdorp en telt ongeveer 2200 inwoners. Het is de hoofdplaats van de gemeente Littenseradiel. Wommels heeft een passantenhaven(tje) "Littenseradiel" direct aan de Bolswarder Trekvaart. U vindt de passantenhaven aan de noordkant van Wommels, nog ten noorden van de meest noordelijke brug. De ligging is fraai met grasveldjes rondom en afgeschermd van de bebouwing. Elektra en water is beschikbaar en er is een sanitairgebouwtje met douche. Tel. 0515-332379.

BOODSCHAPPEN

Boodschappen doen is geen probleem in Wommels, er zijn een slager, een bakker en een supermarkt op nog geen 200 meter van de passantenhaven.

UIT ETEN

In Wommels zijn enkele eetgelegenheden; café-restaurant "It Reade Hynder", een cafetaria en een (goede) afhaalchinees. Alle zijn vlak naast de passantenhaven gevestigd.

BEZIENSWAARDIGHEDEN

Wommels heeft een eigen museum 'De striid tsjin it wetter'. Het museum geeft een beeld van de vele terpen en terpvondsten uit de wijde omgeving, maar vooral over de strijd tegen het water met als hoogtepunt de monumentale Slachtedyk.
In 2009 is het museum verbouwd. Er worden wisselende exposities gehouden met de nadruk op het zuivelverleden van Wommels. De naam van het museum is dan ook gewijzigd in zuivelmuseum "It Tsiispakhús".
In cafe Restaurant "It Reade Hynder" is een VVV-folderpunt.

EVENEMENTEN

Wommels heeft een rijke kaatshistorie. Met regelmaat worden er kaatswedstrijden gehouden, vooral de jaarlijkse Freulepartij voor jongens van 14-16 jaar is bekend in heel Friesland.


www.ligplaatsinfo.nl