Vorige      

WILLEMSTAD

In Willemstad heeft u de keus tussen de splinternieuwe marina "de Batterij", net ten westen van Willemstad, of de gemeentehavens bij Willemstad zelf; de Binnenhaven en de jachthaven.


Gaat u naar de gemeentehavens dan vindt u bij binnenvaart aan BB het drijvende havenkantoor waar u zich meldt. In overleg met de (vriendelijke) havenmeester kunt u in de jachthaven of in de oude binnenhaven gaan liggen. In de oude binnenhaven zijn geen sanitaire voorzieningen, die zijn er wel in de jachthaven.

Beide havens zijn pal tegen het centrum. In de zomermaanden kan het behoorlijk druk zijn.

De nieuwe marina "de Batterij" ligt een paar honderd meter buiten Willemstad, de invaart is ten noorden van het vuurtorentje. U kunt zich voor binnenkomst melden op marifoonkanaal 31 of afmeren aan de meldsteiger. Het sanitair is prima in orde en er is ook een wasmachine. Ook is er gratis Wifi beschikbaar.
Het liggeld is gelijk aan dat van de gemeentehaven. Reserveren is mogelijk op 0168-476595.


Het liggeld in Willemstad is fors, €1,80/m incl. stroom, water en sanitair.

BOODSCHAPPEN

In Willemstad is o.a. een supermarktje, boodschappen doen is zodoende geen probleem.

UIT ETEN

In een toeristisch plaatsje als Willemstad zijn natuurlijk diverse restaurantjes.

BEZIENSWAARDIGHEDEN

Willemstad is één van de mooist bewaard gebleven vestingstadjes, stervormig en gebouwd in 1583. Het dankt zijn naam aan Willem van Oranje. Het stadje is pittoresk en een bezoek meer dan waard.

Enkele bezienswaardigheden zijn het Mauritshuis wat voorheen in gebruik is geweest als gemeentehuis. Het Mauritshuis herbergt tevens de VVV.
Het raadhuis aan de oude haven wat ook een bezoekje waard is.
De koepelkerk is de eerste kerk in Nederland die voor de protestantse eredienst gebouwd is.
En last but not least de wallen waar heerlijk gewandeld kan worden, een routekaart is verkrijgbaar bij de VVV.www.ligplaatsinfo.nl