Vorige      

WIJ-LAND

De passantenplaatsen van WIJ-land liggen in een soort kom. Alleen bij oostenwind ligt u hier onbeschut. Langs de wal zijn grasveldjes en door de bomen ligt u afgeschermd van de omgeving, er zijn geen wegen in de buurt. Sanitaire voorzieningen ontbreken.
De ligplaats is in beheer bij de Stichting Gastvrije Meren, de beheerder is dhr. A. van den Berg, bereikbaar via 06-22561918. Op het Wij-Land is van 1 april tot 16 oktober permanent de havenmeester of de assistent beheerder, John Bijl aanwezig, telefonische bereikbaar op: 06-41194492. Eventuele verdere informatie over het Wij-Land kunt u vinden op: http://www.wij-land.nl of de website van de beheerder A. van den Berg http://www.natuureilandbeheer.nl

Het liggeld op het Wij-Land is voor dagrecreatie (10:00-16:30 uur) en bedraagt €1 pp. vanaf 7 jaar.
Bij overnachting (17:00-10:00 uur) bedraagt het liggeld € 0,70 per strekkende meter (daggeld wordt bij overnachting niet geheven).


BOODSCHAPPEN & UIT ETEN

Voor boodschappen kunt u terecht in Zeewolde op 5 km afstand (met de fiets bereikbaar) of in de kampwinkel van de RCN Zeewolde op 2 km afstand. Hier is ook een goed restaurant aanwezig.

BEZIENSWAARDIGHEDEN

WIJ-land grenst aan het Horsterwold en is derhalve een perfecte uitvalsbasis voor een fiets- of wandeltocht door dit grootste loofbos van Nederland. U vindt er immense populieren en varens, mossen en slingerplanten geven het bos een sprookjesachtig tintje. Het wemelt er van de reeën, vossen, konijnen en een grote variatie aan vogels en watervogels.www.ligplaatsinfo.nl