Vorige      

WIJHE


Direct naast de bebouwde kom van Wijhe ligt een passantenhaventje met ruimte voor een boot of tien. U ligt hier redelijk beschut en het uitzicht over de IJssel is erg mooi. Er is een tappunt voor water en er is eenvoudig sanitair maar elektra ontbreekt. De havenmeester komt langs voor het liggeld, €0,50/m met een minimum van €5.
De haven is van eind april tot eind oktober geopend.
Het centrum van Wijhe ligt op ca. 500 meter afstand.


BOODSCHAPPEN

In het centrum, nog net op loopafstand, zijn twee supermarkten en diverse andere winkels.


UIT ETEN

Wijhe is een vijftal restaurants rijk, niet gek voor een dorp. Zij bevinden zich alle in het centrum.

BEZIENSWAARDIGHEDEN

Het dorp is niet onaardig om eens gezien te hebben, het centrum is gezellig met diverse uitspanningen en terrasjes, het winkelaanbod is voor een dorp groot te noemen. Midden in het dorp staat een nog functionerende molen.

Diverse fiets- en wandelroutes hebben Wijhe als tussenstop opgenomen, informatie hieromtrent kunt u krijgen bij de plaatselijke VVV aan de Kerkstraat 21a. Ook in de Kerkstraat (nr. 34) is de Oudheidkamer IJsselstreek gevestigd. De Oudheidkamer bestaat uit 8 verschillende ruimten waaronder een kruidenierswinkel en een authentieke keuken.


U kunt een leuke avondwandeling maken door de uiterwaarden direct noord van de passantenhaven. Er is iets van een wandelpad, maar bij nat weer zijn laarzen geen overbodige luxe.
www.ligplaatsinfo.nl