Vorige      

WEST-KNOLLENDAM

Bij het dorp West-Knollendam liggen een viertal jachthavens. Van noord naar zuid achtereenvolgens jachthaven De Boeier, jachthaven 't Swaentje, jachthaven Hennewerf en de jachthaven van de Zaanse Zeilvereniging.


Jachthaven De Boeier
Jachthaven de Boeier ligt aan de Tapsloot en is de kleinste van de vier. De andere drie jachthavens liggen aan de rivier de Zaan. Er zijn in jachthaven De Boeier geen voorzieningen en de steigers zijn in erbarmelijke staat. Daartegenover staat wel dat het een gemoedelijke en sfeervolle ligplaats is. Het uitzicht is prachtig en al wat maar drijft kunt u voorbij zien komen varen.


Jachthaven 't Swaentje
Jachthaven 't Swaentje is een vrij grote jachthaven. De meeste boxen hebben langssteigers en er is elektra (€1) en water (gratis) beschikbaar. Het sanitair is in orde en gratis toegankelijk. Het liggeld bedraagt €0,80/m. Havenmeester: 075-6285514 of 06-25167681.

Jachthaven Hennewerf
Jachthaven Hennewerf ligt aan de "binnenzijde" van jachthaven't Swaentje. Het schijnt nogal een gribus te zijn.


Jachthaven van de Zaanse Zeilvereniging
De jachthaven is met 300 ligplaatsen groot te noemen. Faciliteiten als elektra en water op de steigers zijn aanwezig alsmede prima sanitair. Er is een gezellig clubgebouw waar u van vrijdag tm zondag terecht kunt voor een hapje en een drankje. Het passantentarief bedraagt €4,50 (niet-leden KNWV) of €6 (leden KNWV). Havenmeester 075-6287934 of 06-19452005.

BOODSCHAPPEN

In West-Knollendam zijn geen winkels. Voor boodschappen is Wormerveer de dichtstbijzijnde mogelijkheid, maar Wormerveer ligt wel een dikke 4 kilometer verderop. Komt u vanuit het zuiden dan zou u eerst even in de Zaanbocht in het centrum van Wormerveer af kunnen meren waar winkels in overvloed en op loopafstand zijn.

UIT ETEN

Bij jachthaven 't Swaentje is een eetcafé met terras aan het water, dit is gelijk de enige eetgelegenheid in West-Knollendam.

BEZIENSWAARDIGHEDEN

West-Knollendam is een leuk pittoresk plaatsje met een typisch hollandse uitstraling. Leuk om even doorheen te wandelen maar daar blijft het dan ook bij.

www.ligplaatsinfo.nl