Vorige      

WARTEN


Het dorpje Warten (Wartena) wordt wel de toegangspoort tot de Alde Feanen genoemd. Naast het dorp aan de Rogsloot ligt de grote marina Jachthaven Wartena. De marina biedt plaats aan 600 jachten en passanten zijn welkom. Jachthaven Wartena beschikt over veel voorzieningen, uiteraard elektra en water op de steigers en prima sanitair met wasserette. U kunt er diesel tanken en ook gasflessen verkrijgen. Ondanks de grootte van de marina blijkt er een ontspannen sfeer te hangen. Het "centrum" van Warten ligt op nog geen 500 meter afstand.


In het dorp zelf zijn passantenkades ten westen van de basculebrug (255a). Aan de noordkant direct naast de brug (Nijpaed) en een 150 meter west van de brug aan de zuidkant (Stoomboatshaed). Sanitaire voorzieningen, douches en toiletten, zijn vlakbij, bij de kerk. Gedurende het vaarseizoen is het sanitair geopend van 7.00 tot 22.00 uur. Hier kunt u ook water tanken. Het passantentarief bedraagt €0,50/m + €0,60 pp.

Ten oosten van de brug is een klein haventje maar ik weet niet of u hier als passant terecht kunt.

BOODSCHAPPEN

In Wartena is geen uitgebreid winkelaanbod maar voor de dagelijkse boodschappen kunt u terecht bij de kleine supermarkt naast de kerk bij de brug.

UIT ETEN

Bij de basculebrug is het luxe visrestaurant De Brigantijn gevestigd. Vanaf het terras aan het water heeft u een mooi uitzicht op de brug en de vaarbewegingen. Meer mogelijkheden om buiten de deur te eten zijn er in Warten niet.

BEZIENSWAARDIGHEDEN

Het kleine openluchtmuseum de Súdwâl ligt midden in het dorp aan het water. Het grondgebied waarop het museum staat is uniek, sinds 1902 is er niets aan veranderd. Op dit stuk grond staan enkele oude gebouwen welke te bezichtigen zijn zoals het voormalige armenhuis “It Earmhûs”, een boerderij uit 1725 en een oude werf waarvan het bestaan reeds bekend was in 1745. Entree €3,50.

Op de website van Warten (www.warten.be) staat een dorpswandeling beschreven. De wandeling duurt ongeveer een uur.


www.ligplaatsinfo.nl