Vorige      

WARNS

Warns is een typisch voorbeeld van één van die vele kleine friese dorpjes die drijven op de watersport. Er zijn diverse jachthavens en een keur aan watersport gerelateerde bedrijven.

Aan de noordzijde van het Johan Frisokanaal ligt de nette jachthaven De Pyramide. Alle voorzieningen zijn aanwezig zoals elektra en water op de steigers. Het sanitair bevat een wasserette en er is een kleine watersportwinkel. De pyramide bevat niet alleen het havenkantoor maar ook een restaurant. Het liggeld bedraagt €1,25/m + toeristenbelasting €1/pppd! Havenmeester: 0514-682238.

De jachthavens "De Stormvogel" en "De Vrijheid" liggen aan de zuidzijde van het kanaal en tegen het dorp aan. Deze havens lijken vooral gericht te zijn op vaste ligplaatshouders en minder op passanten.


BOODSCHAPPEN

In Warns is een supermarktje, dagelijks geopend behalve op woensdagmiddag en zondag. Vrijdag is koopavond. Er is ook een bakker in het dorp.

UIT ETEN

Bij jachthaven De Stormvogel bevindt zich het restaurant "Greate Pier" en bij "De Pyramide" is ook een restaurant gevestigd. In het dorp zijn geen eetgelegenheden te vinden.

BEZIENSWAARDIGHEDEN

In en rondom Warns zijn geen bezienswaardigheden.
www.ligplaatsinfo.nl