Vorige      

WAGENINGEN


De jachthaven van WSV Vada ligt enigszins verscholen aan de linkerzijde bij invaart van de industriële Rijnhaven. U ligt er zeer beschut met rondom bomen. Bij binnenkomst kunt u afmeren aan de meldsteiger bij het havenkantoortje waarna de havenmeester u een box toewijst. De boxen hebben langssteigers en zijn voorzien van elektra-aansluitingen. Water is alleen verkrijgbaar bij eerder genoemd meldsteiger. In de jachthaven van WSV Vada kunt u ook diesel tanken en er is een vuilwaterstation. Het sanitair voldoet. Het liggeld bedraagt ca. €1/m. Tel. havenmeester 0317-414557.

BOODSCHAPPEN & UIT ETEN

Op ca. 1 kilometer vanaf de jachthaven is een Spar supermarkt welke aangegeven staat op het plattegrondje wat u bij aankomst van de havenmeester krijgt.
Het centrum van Wageningen ligt op ca. 1,5 kilometer afstand van de jachthaven. U loopt er in een kwartiertje naar toe. In het centrum zijn diverse eetgelegenheden en terrasjes waar het zomers gezellig druk is. Vooral rond de kerk zijn de meeste gesitueerd.
Heeft u geen zin om te wandelen dan kunt u ook in de jachthaven blijven om een hapje te eten want in het clubhuis van WV Vada kunt u een (eenvoudig) hapje eten. Het uitzicht vanaf het terras over de rivier is mooi.

BEZIENSWAARDIGHEDEN

In Wageningen staat hotel De Wereld, hier werd - in aanwezigheid van Prins Bernhard - overlegd over de capitulatie van de Duitse troepen in Nederland. Verder zijn er in Wageningen geen spraakmakende bezienswaardigheden.

Wilt u wandelen en natuurschoon bewonderen dan kunt naar "De Blauwe Kamer". Dit is een uiterwaardengebied tussen Rhenen en Wageningen waar de natuur langzamerhand de overhand weer krijgt. Het bezoekerscentrum is bij de pont, zo'n twee kilometer vanaf de jachthaven van Wageningen.


EVENEMENTEN

Wageningen is, naast de Universiteit, vooral bekend vanwege de viering van Bevrijdingsdag op 4 en 5 mei.
www.ligplaatsinfo.nl