Vorige      

VOLLENHOVE


Bij Vollenhove ligt in een kom een grote jachthaven. Houdt u stuurboordwal dan ziet u een ophaalbrugje waarachter de oude haven van Vollenhove ligt. Is uw boot niet te groot dan ligt u hier het mooist. Zowel in de jachthaven als de oude haven is elektra en water op de steigers beschikbaar. Het sanitair is goed en er is ook een wasserette.
Diesel kunt u tanken tegenover de haveningang van Vollenhove.


BOODSCHAPPEN

Vollenhove heeft veel meer winkels dan u in eerste instantie zou verwachten. Zelfs een Blokker ontbreekt niet. De winkels zijn op loopafstand van de haven(s).

UIT ETEN

Vlak bij de haven zijn diverse eetgelegenheden.

BEZIENSWAARDIGHEDEN

Vollenhove is van oorsprong een vissersdorpje aan de Zuiderzee. Met name rondom de oude haven is dit verleden nog goed zichtbaar. Vollenhove is leuk om een keer gezien te hebben, vooral liefhebbers van monumenten zullen Vollenhove weten te waarderen.
Het grote complex bij de jachthaven is jachtwerf Huisman. De wereldberoemde jachtwerf waar bootjes voor de "groten der aarde" gebouwd worden.

EVENEMENTEN

Met Pinksteren worden in Vollenhove de Havendagen gehouden. Vrijdag voor Pinksteren is er een wedstrijd voor koren, het Skutiesfestival.
De zaterdag voor Pinksteren wordt er een braderie gehouden en op de zondag is er een oecumenische kerkdienst in de feesttent. Tweede Pinksterdag staat in het teken van het traditionele pinksterrijden.

Het Toutenburgfestival wordt gehouden op de vierde zaterdag in juni, voor dit theater is Vollenhove zelf het decor.

De laatste zaterdag van juni is gereserveerd voor Pleinpop, op het Kerkplein spelen dan verschillende bandjes.

Het corso wat op de laatste zaterdag van augustus gehouden wordt trekt ieder jaar duizenden bezoekers. De veertien praalwagens worden hoofdzakelijk versierd met dahlia's.www.ligplaatsinfo.nl