Vorige      

VLISSINGEN


Vlissingen heeft een buitenhaven, aan de Westerschelde, en een binnenhaven.

De buitenhaven is de "Michiel de Ruijterhaven", deze ligt midden in het centrum van Vlissingen. Alle voorzieningen zijn aanwezig en luxe uitgevoerd. Er is geen vereniging maar als "clubhuis" fungeert Brasserie Evertsen. Het liggeld bedraagt €2,-/m. Havenmeester 0118-419244 of 06-53537181.


De binnenhaven ligt aan het Kanaal door Walcheren. Het is een ruim opgezette en moderne jachthaven. De haven is in beheer bij de Vereniging voor Watertoerisme Schelde (VVW Schelde). In deze haven ligt u een stuk rustiger, maar ook ongezelliger, dan in de buitenhaven. Het is een kwartiertje lopen naar het centrum van Vlissingen. Het clubhuis is vrijwel altijd open. Alle voorzieningen zijn aanwezig, incl. wasserette. Het liggeld bedraagt €1,25/m. Havenmeester 0118-465912.

BOODSCHAPPEN

Vanaf de buitenhaven is er een AH op 500 m.
Vanaf de binnenhaven is er een C1000 op 500 m.

UIT ETEN

Bij Brasserie Evertsen in de buitenhaven (Michiel de Ruijterhaven) worden betaalbare maaltijden geserveerd speciaal gericht op de watersporter. Verder wemelt het van de eetgelegenheden rond deze haven.
Vanaf de Binnenhaven is het een kwartier lopen naar het centrum.
In het clubhuis van de binnenhaven kunt u ook eten en er is een broodjesservice.

BEZIENSWAARDIGHEDEN

Vlissingen is een maritieme stad, dit spreekt uit alles. Het begint al met de boulevard waar de zeeschepen in een ononderbroken stroom voorbijkomen. Een wandeling over de boulevard met de leuke terrasjes is uniek voor Nederland.
Het oude centrum is sfeervol en gezellig. Met zo'n 300 rijksmonumenten behoort Vlissingen tot de top 50 van Nederlandse monumentensteden.

Het muZEEum is gehuisvest in het gerestaureerde Lampsinshuis uit 1642 midden in de oude stadskern van Vlissingen, tegenover de buitenhaven. Het muZEEum geeft een beeld van Zeeuwse maritieme geschiedenis van 1500 tot de 20ste eeuw, opgevoerd in vier thema's: water, werk, glorie en avontuur.

Op 8 kilometer afstand van Vlissingen vindt u fort Rammekens, temidden van bos, kreek, weide, schor en een oorverdovende stilte. Fort Rammekens is het oudste zeefort van West-Europa (1547). Ooit speelde het fort een grote rol in de rijke Zeeuwse maritieme geschiedenis. Bij het fort ligt een fraai natuurgebied.

EVENEMENTEN

In het Bellamypark wordt jaarlijks in juli een straatfestival gehouden.

www.ligplaatsinfo.nl