Vorige      

VLAARDINGEN

Het kost even wat moeite, 3 bruggen en een sluis, om in de haven van Vlaardingen te komen maar dan heeft u ook wat. Het openen van de bruggen en de sluis dient u aan te vragen bij de Havendienst, tel. 010-4344700, VHF 20. De bediening gaat vlot.
In de Oude Haven zijn diverse passantenplaatsen maar echt rustig ligt u er niet vanwege het verkeer op de kades.De gemeentelijke passantenplaatsen bevinden zich aan de westkade. Het merendeel heeft geen voorzieningen maar de nieuwe steiger halverwege de haven (net zuid van de historische schepen) beschikt over elektra en water. Sanitair ontbreekt echter. De toegang tot de steiger is afgesloten d.m.v. een hek. De benodigde sep-key is verkrijgbaar bij het havenkantoor aan de Oosthavenkade 85.

De oostelijke kade is over de gehele lengte voorzien van boxen van WSV Vlaardingen, ook hier kunt u als passant terecht. Wat de voorzieningen zijn weet ik niet.


BOODSCHAPPEN

Voor boodschappen hoeft u niet ver te gaan. Vlak bij de Oude Haven zijn twee supermarkten. Eén ten westen van de Prinses Julianabrug en ook één ten oosten van de Oude Havenbrug. Verder beschikt Vlaardingen over een ruim winkelaanbod.

UIT ETEN

Niet alleen in het centrum maar ook rondom de Oude Haven zijn er restaurants in overvloed. Gezellig op een terrasje eten met uitzicht op uw eigen boot, wat wil een mens nog meer? Antwoord; geen auto's.

BEZIENSWAARDIGHEDEN

Vlaardingen zelf is een bezoekje meer dan waard. Het rijke visserijverleden herleeft in de vele historische panden. Het Visserijmuseum vertelt het verhaal. U vindt het aan de westelijke havenkade. Ook de VVV is aan deze kade gevestigd.

EVENEMENTEN

Het jaarlijkse Loggerfestival is een groots maritiem stadsfeest in en rondom de havens. In 2009 word het op 19, 20 & 21 juni gehouden.
www.ligplaatsinfo.nl