Vorige      

VEGHEL

In Veghel heeft men een aantal jaren geleden de zwaaikom van het industriehaventje omgebouwd tot een fraaie passantenhaven. De locatie van de haven is vlak tegen het centrum van Veghel aan, toegang voor onbevoegden is niet mogelijk. Het uitzicht is op straatnivo en rondom de haven zijn diverse horecagelegenheden waardoor er altijd wel wat bedrijvigheid is. Minpuntje is de nabijheid van het distributiecentrum van Jumbo supermarkten waardoor met regelmaat vrachtwagens langs de haven rijden. Bij zuidwestenwind kan er een vervelende geur van de veevoerfabriek hangen.
De haven wordt beheerd door WV Veghel en dit gebeurt met groot enthousiasme. De havenmeester is 's avonds tussen 18.30 en 20.30 uur aanwezig. Voor dringende zaken is hij bereikbaar op 06-15554597. Gedurende het hoogseizoen is de havenmeester meestentijds de gehele dag aanwezig. Bij aankomst ontvangt u van de havenmeester een uiterst informatief boekje met alle benodigde informatie.
Er is elektra op de steigers (€0,50), water is slechts op één punt beschikbaar. Het sanitair is perfect en er is ook een wasmachine met droger aanwezig. Het liggeld bedraagt €0,90/m.
BOODSCHAPPEN

Vanuit de passantenhaven is boodschappen doen geen enkel probleem, op loopafstand zijn er zo'n 130 winkels. Om boodschappen te doen zijn er fietsen met kar te leen, perfect.

UIT ETEN

Veghel beschikt over een ruime keus aan restaurants, een tiental zijn er zo te vinden, en gaat u voor de vette hap dan zit u helemaal goed, snackbars zijn er in overvloed! Rondom de passantenhaven zijn diverse eetgelegen- heden waar u ook eten af kunt halen.

BEZIENSWAARDIGHEDEN

Echte bezienswaardigheden zijn er in Veghel niet. Het centrum met terrasjes her en der maakt echter een hoop goed.

EVENEMENTEN

In Veghel wordt regelmatig een evenement georganiseerd. Zie www.uitgaaninveghel.com
Tijdens het Pinksterweekend worden de Havendagen gehouden.


www.ligplaatsinfo.nl