Vorige      

VEERE

In Veere zijn er drie afmeermogelijkheden voor de passant; de Marina Veere, de Oude Haven en de buitensteiger.

Marina Veere
In tegenstelling tot wat de naam doet vermoeden betreft het hier geen moderne marina maar een zestigtal boxen in de monding van het kanaal door Walcheren. Je ligt er vrij maar af en toe onrustig door de golven van de scheepvaart in het kanaal.
Passanten zijn welkom. Er is stroom en water op de steiger. De sanitair unit is basis maar schoon. Het liggeld bedraagt €1,25/m. U bereikt de vriendelijke havenmeester via 0118-501553.

Oude Haven
In de Oude Haven bevindt zich de jachthaven van Jachtclub Veere alsmede een passantensteiger. Zowel in de jachthaven als op de steiger is elektra en water aanwezig. De club beschikt over een gezellig clubhuis en de havenmeester is vriendelijk. 's Zomers is het altijd een gezellige drukte in de haven, het uitzicht op oud Veere is prima.
Het liggeld in een box bedraagt €1,55/m, aan de steiger €1,30/m. De toegang tot het toiletgebouw (incl. vrij gebruik van douches) bedraagt € 1,-. U bereikt de havenmeester via 0118-501246 of 06-21922676.

Buitensteiger
De buitensteiger valt evenals de Oude Haven onder beheer van Jachtclub Veere (zie boven). Het tarief is €1,05/m.

BOODSCHAPPEN

In Veere kunt u geen boodschappen doen, er is geen supermarkt. In Middelburg zijn legio mogelijkheden maar dit is zo'n zes kilometer fietsen.


UIT ETEN

In het clubhuis van Jachtclub Veere kunt u onder gelijkgestemden een hapje eten. In Veere zelf is een ruime keus aan restaurants. Restaurant De Peperboom in het hart van Veere (Kapellestraat) is een aanrader. Reserveren is niet onverstandig.

BEZIENSWAARDIGHEDEN

Veere is een pittoresk oud stadje. Dit blijkt ook wel uit de prijzen en bezoekersaantallen, eenzaam zult u zich er niet voelen. Het stadje is leuk om doorheen te wandelen, historie herleeft bij het zien van al de oude geveltjes.
De VVV vindt u aan de Oudestraat 28.

Stadhuismuseum De Vierschaar
Het museum bevat schilderijen en historische voorwerpen van Veere, zoals de beroemde beker van Maximiliaan van Bourgondië.

Museum De Schotse Huizen
Museum de Schotse Huizen brengt u "een ware ontdekkingstocht in heden en verleden voor het gehele gezin. Porselein, meubels, stijlkamers, steekdrachten en wisselexposities over de Veerse kunstkolonie".

EVENEMENTEN

Iedere derde zaterdag van juli is Veere de uitvalsbasis voor de "Hendrik Willem van Loon Hardzeildag". Deze Hardzeildag is voor schepen die oorspronkelijk in de Zeeuwse Delta gebruikt werden, met de nadruk op vissermannen en hoogaarzen. De dag ervoor (vrijdag) is de aanbrengrace vanuit Zierikzee. De schepen meren af aan de buitensteiger.
Op zaterdag zijn er op de wal diverse festiviteiten waaronder een markt, kinderspelen en muziek.www.ligplaatsinfo.nl