Vorige      

UITDAM


JACHTHAVEN / LIGPLAATSEN

Bij Uitdam ligt een jachthaven met bijbehorende camping, of is het andersom? Met ca. 300 ligplaatsen is het een middelgrote jachthaven te noemen. Er is een speciale passantensteiger (dus niet tussen de palen!) waarvandaan het uitzicht wijds en prima is. U kijkt over het Markermeer zo naar het Paard van Marken.
De gebruikelijke voorzieningen als elektra, water en sanitair zijn aanwezig hoewel e.e.a. een beetje verouderd is. Dit is misschien ook wel de reden dat het er best gezellig is. Het sanitair is voorzien van een wasserette en bij de jachthaven kunt u diesel tanken. Voor de kinderen zijn er een speeltuin, peuterbad en een zwemstrandje. Er is een hondenuitlaatgebied en een fiets huren behoort tot de mogelijkheden. Het personeel is vriendelijk maar de prijzen zijn fors.

BOODSCHAPPEN

In het supermarktje kunt u terecht voor verse broodjes en vrijwel alle dagelijkse benodigdheden. Ook voor gasflessen kunt u er terecht.


UIT ETEN

Direct aan de haven is het restaurant “de Havenzate” gevestigd. In voor- en naseizoen is het restaurant tijdens de weekenden geopend en 's zomers dagelijks. Vanaf het terras is het prima eten met een mooi uitzicht. Voor de liefhebber is er ook een snackbar.

BEZIENSWAARDIGHEDEN

Uitdam is een gehucht met een paar honderd inwoners, wat dat betreft is er niet veel te beleven. Wel ligt Uitdam in de gemeente Waterland en die naam dekt de lading. Het achterliggende gebied bestaat voor bijna de helft uit water met een unieke natuur en dit gebied is dan ook aangewezen als een Nationaal Landschap. U kunt er prima wandelen en fietsen. In het gebied zijn diverse wandel- en fietsroutes uitgezet. Bij de receptie van de camping/jachthaven kunnen ze u hierover informeren.

www.ligplaatsinfo.nl