Vorige      

TERNEUZEN

Terneuzen heeft zowel een binnenhaven als een buitenhaven. In de buitenhaven (Veerhaven) zijn twee jachthavens gevestigd, die aan BB is van WV Neusen.
De Veerhaven, buitenhaven van Terneuzen

Op de website van WV Neusen (wvneusen.nl) staan instructies voor het binnenlopen van de haven:

Voor jachten zonder krachtige hulpmotor is het gevaarlijk de Veerhaven (met buitenjachthavens), bij eb aan te lopen. Voor de Veerhaven loopt een zware vloed en een nog zwaardere eb met een bijzondere sterke neer die tot even binnen de havenhoofden merkbaar is.
De geul naar de Veerhaven is nauw. Men moet voor stroom naar binnen lopen; bij eb hoeft men niet bang te zijn voor het benedenstroomse havenhoofd dankzij de neer. Bij vloed luistert de manoeuvre minder nauw dan bij eb.
Het O-havenhoofd van de Veerhaven moet men ruim ronden in verband met steenstort tot 20 m uit de dam; bij laag water valt deze gevaarlijke ondiepte gedeeltelijk droog.


Bij binnenkomst dient men zich te melden bij de havenmeester of in het clubhuis. Ligplaatsen met een groen bordje zijn in principe vrij, maar melden is gewenst, 0115-696331. Het liggeld is €0,30/m2.

------------------------------------
De binnenhaven wordt eveneens beheerd door WV Neusen. Ook hier instructies van de website van WV Neusen:
Komende van de Oost- of Middensluis vaart U het eerste zijkanaal aan bakboord in. Op het einde van deze zijarm vindt U aan Uw stuurboordzijde de binnenhaven van W.V. Neusen.
Komende van Gent vaart U het laatste zijkanaal (voor de sluizen) aan stuurboord in. Op het einde van deze zijarm vindt U aan Uw stuurboordzijde de binnenhaven van W.V. Neusen.


De binnenhaven is klein en ligt op loopafstand van het centrum. Havenmeester: 0115-614411.


Gaat u voor de jachthaven van de vereniging stuurboord uit dan is daar na ca. 300 meter aan het eind van het vaarwater nog een kleine jachthaven. Het liggeld bedraagt hier €1,50/m incl. elektra, water en sanitair. Er is een klein winkelcentrum vlak bij de jachthaven.

BOODSCHAPPEN

Er is een Aldi op zo'n kilometer van de havens.

UIT ETEN

In het oude centrum van Terneuzen zijn ruim voldoende eetgelegenheden. Het centrum ligt vanaf zowel de binnen- als de buitenhaven op loopafstand.

BEZIENSWAARDIGHEDEN

In Terneuzen is niet echt veel te beleven.
www.ligplaatsinfo.nl