Vorige      

'T EIBERTSNEST


Jachthaven 't Eibertsnest is een vrij grote jachthaven en ligt bij de spoorbrug. De haven is netjes en de ligging is landelijk te noemen. Het personeel is vriendelijk en correct. Vrijwel alle denkbare faciliteiten zijn aanwezig. Natuurlijk stroom en water op de steigers, het sanitair is nieuw en prima in orde en bevat een wasserette. Tevens is er een watersportwinkel en kunt u er flessegas krijgen. Bij jachthaven 't Eibertsnest kunt u ook diesel tanken en er is een vuilwaterstation. Het liggeld bedraagt €1/m. Tel. 0511-472775.

BOODSCHAPPEN & UIT ETEN

Voor boodschappen bent u aangewezen op Zwaagwesteinde wat behoorlijk ver is met volle boodschappentassen, zo'n 2,5 kilometer. Er zijn winkels genoeg in Zwaagwesteinde en ook een paar eetgelegenheden.
Dichterbij een hapje eten kan ook, op de camping naast jachthaven 't Eibertsnest is een pizzeria waar ook snacks verkrijgbaar zijn. Bezorgen kan ook, in het toiletgebouw ligt een folder van een pizzeria die op de haven bezorgt.

BEZIENSWAARDIGHEDEN

Bij en rondom de jachthaven zijn geen bezienswaardigheden. Wel is er een uitgebreid netwerk van fietpaden waarvan bij de havenmeester routekaarten verkrijgbaar zijn.
Omdat er op 2 kilometer een station ligt is het eenvoudig om een bezoekje te brengen aan de stad Groningen. Misschien een optie als het al een tijdje pokkeweer is.

'T EIBERTSNEST ?

De naam van de jachthaven intrigeerde me omdat ik niet wist wat een Eibertsnest is. Desgevraagd hier de verklaring van mevrouw Mozes:

De naam Eibertsnest (is een ooievaarsnest) komt van mijn schoonvader. Mijn schoonvader heet Eibert en woonde vroeger in een oude boerderij (een oud nest) waar nu het toiletgebouw staat. Er was toen nog geen jachthaven en hij is toen met het uitgraven van sloten begonnen, wat later deze jachthaven is geworden.

www.ligplaatsinfo.nl