Vorige      

SWIFTERBANT

Aan de buitenrand van het dorp ligt het kleine jachthaventje van Swifterbant. Ondanks de ligging naast het industrieterrein is de omgeving landelijk te noemen. Er passen in totaal een zestigtal boten aan de drie steigers. Het is de thuishaven van WSV Swift, een vereniging van (vreemd) allemaal motorbootvaarders. Er zijn twee passantenboxen aan de eerste steiger waar u zo af kunt meren. In overleg met de havenmeester kunt u ook ergens anders gaan liggen. Water en elektra is beschikbaar, het sanitair goed en netjes. Een clubhuis ontbreekt natuurlijk niet. Het liggeld bedraagt slechts €5/dag, douche en elektra ieder €0,50, water is gratis. KNWV-leden liggen de derde nacht gratis. Diesel is verkrijgbaar bij het tankstation langs de weg.
Ik ben er nooit geweest maar het lijkt me een gezellig haventje.


BOODSCHAPPEN

In Swifterbant zijn voldoende winkels om de proviand aan te vullen, het (winkel)centrum ligt met een paar honderd meter op loopafstand van de haven.

UIT ETEN

Swifterbant beschikt over twee nederlandse restaurants, een Italiaan en een Chinees. Uiteraard ontbreekt de snackbar ook niet.

BEZIENSWAARDIGHEDEN

Swifterbant is een typisch polderdorpje, alles is relatief nieuw, historie ontbreekt, maar op de een of andere manier heeft het toch wel wat.www.ligplaatsinfo.nl