Vorige      

STEVENSWEERT


Bij Stevensweert zijn twee jachthavens. Een "zomerhaven" en een "winterhaven" ieder met hun eigen toegang vanaf de Maas. De zomerhaven is bedoeld voor passanten, dit is de haven met de meest zuidelijke ingang. Het tarief is voor boten vanaf 9 m met €16 niet misselijk. De berichten over de gastvrijheid verschillen maar schijnt de laatste jaren wel verbeterd te zijn. Het is een mooie haven met stroom en water op de steigers, het sanitair is schoon.


BOODSCHAPPEN

Op loopafstand van de haven is een Spar-supermarkt met een ruim assortiment.

UIT ETEN

In Stevensweert, op loopafstand van de haven, zijn meerdere restaurants gevestigd.

BEZIENSWAARDIGHEDEN

Stevensweert is een oud vestingstadje en niet onaardig om eens te bezoeken. Het kan echter niet tippen aan de vestingstadjes in het midden van het land.
Het streekmuseum van Stevensweert en Ohé en Laak organiseert wandelingen onder begeleiding van een gids. Loopt u liever op eigen houtje dan kan dit ook, er is een brochure met de route te verkrijgen. U vindt het streekmuseum aan het Jan van Steffeswertplein 1. Tevens is er in het PTT-agentschap (Markt 5) een VVV-Folderpost aanwezig.
De omgeving is uitermate geschikt voor een fietstocht. Bij de havenmeester zijn fietsen te leen. Het rondje Ohé en Laak; met de pont naar Belgie, vervolgens naar Thorn en via de sluizen van Maasbracht weer terug is, leuk om te doen.www.ligplaatsinfo.nl