Vorige      

STEENBERGEN


Vanaf de Steenbergse Vliet loopt een fraai kanaaltje naar de jachthaven van Steenbergen.


De haven ligt in het hart van de stad en bestaat uit verschillende kommen. Het oogt ietwat rommelig en gedateerd maar dat is juist ook weer de charme van zulke haventjes. Al met al is het een gezellig gekrioel van bootjes. Elektra, water en sanitair zijn aanwezig maar het sanitair is niet van al te beste kwaliteit. De havenmeester is bereikbaar via: 06-51242631.


BOODSCHAPPEN

Direct aan de haven is een AH supermarkt gevestigd en een klein stukje verder nog een Lidl en een Aldi. Op een paar honderd meter afstand is een leuke winkelstraat waar van alles en nog wat te verkrijgen is.

UIT ETEN

Bij de haven zit het gezellige eetcafe Z'onder Zeil, het lijkt een beetje te functioneren als clubhuis voor de varensgasten.
Daarnaast zijn er in Steenbergen nog diverse andere mogelijkheden om buiten de deur te eten. Naast een paar nederlandse restaurants zijn er een aantal chinese restaurants, een italiaan en een griek.

BEZIENSWAARDIGHEDEN

Het centrum van Steenbergen heeft enkele historische panden en monumentale gebouwen. De Sint-Gummaruskerk is met 78,5 meter het hoogste gebouw van Steenbergen. De kerk is niet te bezichtigen.
Echt veel is er in Steenbergen niet te zien. Er is een VVV agentschap in de Kaaistraat.
www.ligplaatsinfo.nl