Vorige      

SNEEKERMEER


Langs de zuidelijke oevers van het Sneekermeer (Kolmeersgat, Grootschar en Gossepalen) is het bezaaid met steigers waar u af kunt meren. Aan de noordwestkant van het Sneekermeer zijn ook enkele ligplaatsen. Al deze ligplaatsen zijn uitermate landelijk met vrijwel geen bebouwing of wegen in de omgeving. Voorzieningen beperken zich tot een vuilniscontainer her en der.

Ook aan het Starteiland kunt u rondom afmeren maar ligt u liever in een haven dan kan dit ook. Binnen in het Starteiland ligt de grote passantenhaven "it Foarunder". Elektra en water zijn op de steigers aanwezig. Het ruime sanitair is ook toegankelijk voor passanten die rondom het eiland liggen. Passantenhaven: 0515-416712.

Ook bij het "Paviljoen Sneekermeer", aan de westkant van het Sneekermeer, is een jachthaven. De jachthaven is onderdeel van het geheel: eetcafé-appartementen-jachthaven. Elektra en water zijn beschikbaar. Het tarief is iets meer dan €1/m, tijdens de Sneekweek gelden hogere tarieven. Tel. 0515-411322.

BOODSCHAPPEN

Boodschappen kunt u in het zuidelijk deel van het Sneekermeer niet doen.

UIT ETEN

Op het Starteiland zijn een restaurant en een cafetaria gevestigd. 's Morgens zijn er verse broodjes verkrijgbaar. Bij Paviljoen Sneekermeer is een eetcafé gevestigd. Vanaf het Starteiland is het paviljoen eenvoudig te breiken met het pontje.

BEZIENSWAARDIGHEDEN

Echte bezienswaardigheden zijn er niet rondom het Sneekermeer maar op het beroemde Starteiland moet u eens geweest zijn.


EVENEMENTEN

Tijdens de Sneekweek is het Starteiland het hart van het evenement, onnodig te zeggen dat het er dan enorm druk is.


www.ligplaatsinfo.nl