Vorige      

SIXHAVEN


JACHTHAVEN / LIGPLAATSEN

De Sixhaven is een echte verenigingshaven en wordt gerund door vrijwilligers van Watersport Vereniging Dok en Scheepbouw. U vindt de Sixhaven bij het Centraal Station van Amsterdam aan de noordkant van het IJ. Aan beide kanten van de Sixhaven varen ponten dag en nacht naar het Centraal Station. U hoeft dus niet bang te zijn dat u na een avondje stappen in het centrum niet meer naar uw boot terugkunt.
De haveningang bevindt zich net ten oosten van de kruising van het IJ met het Noordhollands Kanaal. Voor de haveningang ligt een golfbreker. Meestentijds is het erg druk bij de Sixhaven en wordt er flink "gestapeld". Dit is erg gezellig maar heeft ook tot gevolg dat uitslapen er soms niet bij is.
De Sixhaven heeft elektra en water op de steigers, sanitair met wasmachine (€4,50) en droger(€2,50) en gratis Wifi. Het liggeld lijkt fors - €15,40 voor een 10 meter - maar dit is inclusief elektra, water en sanitair waardoor het wel weer meevalt.
Uniek aan de Sixhaven is dat er twee soorten water beschikbaar zijn op de ligplaatsen. Grijze haspels voor drinkwater en rode haspels voor water om de boot mee af te spoelen.
Het "Dokhuis" is het clubhuis wat tijdens het seizoen van vrijdagavond tm zondagmiddag door vrijwilligers gerund wordt. Er is een terras en voor de kleintjes zijn er wat speeltoestellen. De haven is afgesloten door een hek waarvan u de code van de havenmeester krijgt. Havenmeester: 020-6329429. Al met al is de Sixhaven een prima uitvalsbasis om Amsterdam te bezoeken.

BOODSCHAPPEN

Bij de Sixhaven is boodschappen doen niet zo'n probleem. Op 7 minuten lopen van de jachthaven aan het Spreeuwenpark (NO-richting) zijn diverse winkels waaronder een bakker, slager en groenteman. Voor een supermarkt moet u naar de Meeuwenlaan (bij jachthaven Aeolus, volgt u de Meeuwenlaan in NO-richting), dit is ca. 10 minuten lopen vanaf de Sixhaven. Uiteraard kunt u ook op het Centraal Station boodschappen doen bij de AH-ToGo.

Wilt u eens naar een echte amsterdamse markt dan kan dit ook. De Mospleinmarkt wordt gehouden op woensdag, vrijdag en zaterdag van 9.00 tot 16.00 uur. Het mosplein ligt op ca. 1 kilometer afstand in NNO-richting.

UIT ETEN

In het Dokhuis op de jachthaven zijn drankjes en eenvoudige snacks verkrijgbaar. Op circa 5 minuten lopen is café/restaurant Wilhelmina-Dok het dichtstbijzijnde restaurant. Ook bij het eerder genoemde Spreeuwenpark zijn een aantal eettentjes gevestigd.
De meeste passanten zullen echter het centrum van Amsterdam in gaan waar ontelbare eetgelegenheden zijn.

VAARINFORMATIE CENTRUM / BEZIENSWAARDIGHEDEN

Zie Centrum-Overnachtingsplaatsen.

www.ligplaatsinfo.nl