Vorige      

SCHOKKERSTRAND

Marina Schokkerstrand is een voormalige werkhaven en inmiddels omgetoverd tot een moderne jachthaven. Van de twee ingangen moet u de meest noordelijke hebben.
Alle faciliteiten zijn aanwezig, ook diesel is er te verkrijgen. Het ruime sanitair is keurig en er is een wasserette. Ook een klein watersportwinkeltje ontbreekt niet. Het tarief is €1,40/m, havenmeester: 06-18718004.


BOODSCHAPPEN

Voor boodschappen bent u aangewezen op het 4 km verderop gelegen dorp Nagele, daar is een supermarkt. Heeft u zelf geen fietsen aan boord dan kunt u ze huren bij de havenmeester.

UIT ETEN

Er is een mooi restaurant op de Marina. Vanaf het grote verhoogde terras is het uitzicht prachtig en de prijzen zijn redelijk. Bij Schokland is ook een restaurant.

BEZIENSWAARDIGHEDEN

De omgeving van Marina Schokkerstrand is kaal, een dorp of iets dergelijks is er niet. Er staan wat villa's rond de haven en aan de westzijde is een mooi groot strand.
Wel zou u naar het 4 km verderop gelegen Schokland kunnen fietsen. Dit voormalige eiland wat door afkalving onbewoonbaar werd is op last van Koning Willem III in 1859 ontruimd. Schokland heeft een eigen museum en er wordt veel aan gedaan om Schokland te promoten, het is een bezoekje zeker waard.www.ligplaatsinfo.nl