Vorige      

SCHIEDAM


Schiedam is niet alleen prachtig om doorheen te varen maar ook om een dagje door te brengen.
Midden in het centrum aan de Nieuwe Haven ligt de jachthaven van de gelijknamige watersportvereniging. Het is een mooie haven met alle faciliteiten.
Ook aan de - eveneens bij het centrum gelegen - Lange Haven en Florijnhaven zijn recentelijk afmeermogelijkheden gecreëerd. In de Florijnhaven met afgesloten steiger, elektra, water en sanitair, tarief €8.

Aan de zuidzijde van Schiedam, aan de Nieuwe Maas, zijn in de Spuihaven een drietal watersportverenigingen gevestigd.

Ten noorden van Schiedam, aan de Schiedamse Schie, zijn twee jachthaventjes van respectievelijk WSV De Vrije Liggers en WSV De Schie.


BOODSCHAPPEN

Bij de Westerhaven is een AH, op loopafstand van de ligplaatsen in het centrum en ook vanaf de Spuihaven.
Bij de noordelijke jachthavens zijn geen mogelijkheden om boodschappen te doen.

UIT ETEN

In Schiedam is een overvloed aan restaurants, u hoeft er niet eens ver voor te lopen.

BEZIENSWAARDIGHEDEN


Schiedam is bekend om haar jenevergeschiedenis. Veel monumenten, zoals de pakhuizen, mouterijen, branderijen en de molens, herinneren aan dit roemruchte verleden. In het historische stadshart is nog een groot aantal van deze panden bewaard. Ze zijn vooral gelegen in het gebied rond de Lange Haven.
Direct tastbaar zijn natuurlijk de vijf grootste molens ter wereld, ooit stonden er twintig, en maar graan malen voor de jenever!

Schiedam heeft diverse musea en galeries. Oude tijden herleven in het Nationaal Coöperatie Museum, het Jenever-museum, Museummolen De Nieuwe Palmboom en het Borrelmuseum. De Nederlandse moderne en hedendaagse kunst van na 1945 staat centraal in het Stedelijk Museum Schiedam.www.ligplaatsinfo.nl