Vorige      

PATERSWOLDSEMEER


In de loop der jaren is het Paterswoldsemeer omgetoverd tot één groot recreatiegebied. In de zuidwesthoek is een jachthaven met de toepasselijke naam "Jachthaven Zuidwesthoek". Naast deze jachthaven is een aparte passantenhaven, de ingang ligt links van de vuurtoren, kan niet missen. U ligt er rustig en fraai. Er is water en elektra beschikbaar alsmede prima sanitaire voorzieningen waaronder een wasserette. Het liggeld bedraagt €1/m. Bij aankomst dient u zich te melden bij het havenkantoor, tel. 050–3094444.
De jachthaven zelf herbergt een watersportwinkel en een motorenservice alsmede een lift tot 5 ton. Diesel is er ook verkrijgbaar.

Verspreid over het Paterswoldsemeer liggen diverse eilandjes waar u prima kunt liggen.


BOODSCHAPPEN

In Paterswolde is een AH. U volgt de Hoofdweg naar Paterswolde over een afstand van ca. 1,5 km, op nr 202 is de plaats van bestemming bereikt.


UIT ETEN

Naast de passantenhaven zijn op loopafstand drie restaurants met terrassen aan het water gevestigd. Keus genoeg dus.

BEZIENSWAARDIGHEDEN

Het Paterswoldsemeer is ontstaan door veenafgraving en zodoende erg ondiep. Het is vooral een plas voor zeilers. Rondom de plas kunt u fietsen en wandelen maar echt veel is er niet te beleven.
Bij de jachthaven is een kaartje van het gebied te koop. Hierop staan de wandel- en fietsroutes en de verschillende recreatieve voorzieningen. Voorts bevat het kaartje een tekstgedeelte met algemene informatie voor recreanten en specifiek op varende recreanten gerichte informatie.www.ligplaatsinfo.nl