Vorige      

OUDENBOSCH

JACHTHAVEN / LIGPLAATSEN

De jachthaven van Oudenbosch ligt vlak bij het centrum. Zowel de jachthaven als de directe omgeving zijn recentelijk geheel opgeknapt. Het is nu een zeer fraaie passantenhaven. De gebruikelijke voorzieningen zijn aanwezig maar de prijzen zijn aan de hoge kant; Liggeld: €1,10/m + €0,90 toeristenbelasting pp. Elektra kost €1/dag en water €0,50 per 100l. Het sanitair (met wasmachine en droger) is prima in orde en vlak voor de haven kunt u diesel tanken.
De haven is in beheer van de gemeente, de havenmeester is mevrouw Barendrecht en zij is in het seizoen dagelijks op de jachthaven of op het havenkantoor (Turfhoofd 59) aanwezig. Bij aankomst kunt u zich melden aan de meldsteiger, het havenkantoor of telefonisch: 0165-316177 of 06-13836047.

De jachthaven is tevens de thuishaven van WSV Oudenbosch. Recentelijk hebben zij vlak bij de jachthaven een nieuw clubhuis betrokken waar u als passant van harte welkom bent voor een drankje of een klein hapje, het is zelfs mogelijk om een bbq te boeken. Het clubhuis is op vrijdag tm zondag en op feestdagen geopend vanaf 15.00 uur tm ......

BOODSCHAPPEN

Op een kleine tien minuten lopen van de jachthaven is een klein winkelcentrum, met een AH.

UIT ETEN

Om buiten de deur te eten hoeft u niet ver te gaan. Rondom de jachthaven zijn diverse restaurants gevestigd. In totaal zijn er een tiental restaurants in Oudenbosch. In het clubhuis kunnen ze u vast wel vertellen waar u, afhankelijk van uw wensen, het best naar toe kunt gaan.

BEZIENSWAARDIGHEDEN

Oudenbosch is beroemd vanwege de basiliek. Deze is tussen 1865 en 1892 gebouwd en is een verkleinde kopie van de Sint-Pietersbasiliek in Rome.
In het historische centrum is een grote openbare kloostertuin, sinds 1987 bekend als het Arboretum.

Zouavenmuseum
Eind 19e eeuw richtte Paus Pius IX een vrijwilligersleger op, ter verdediging van het pauselijk grondgebied. De vrijwilligers werden 'Zouaven' genoemd. Oudenbosch vormde in de jaren 1864-1870 hét verzamelpunt voor de Nederlandse zouaven. U vindt het Zouavenmuseum aan de markt.


www.ligplaatsinfo.nl