Vorige      

OUDEGA


Het dorpje Oudega ligt behoorlijk geisoleerd van de bewoonde wereld en heeft mede daardoor veel van het oorspronkelijke friese karakter behouden. Ondanks de bescheiden afmetingen zijn er voldoende faciliteiten voor de toervaarder. Het haventje loopt tot in het centrum en u kunt vanaf de supermarkt met de boodschappenkar naar de boot rijden. Wat wil een mens met een leeg ruim nog meer?

Vindt u in het dorp liggen te druk dan kunt u proberen een plaatsje bij watersportcamping De Bearshoeke te krijgen. De Bearshoeke ligt zuid van Oudega en is eigenlijk niet ingesteld op het ontvangen van passanten. Indien er ruimte is kunt u vaak toch wel een plekje krijgen. Tel. 0515-469805.

BOODSCHAPPEN & UIT ETEN

In Oudega zijn een supermarkt en wat winkeltjes waardoor alle dagelijkse benodigheden verkrijgbaar zijn. Ook zijn er enkele horeca-gelegenheden.

BEZIENSWAARDIGHEDEN

Oudega betekent voornamelijk "rust". De belangrijkste bezienswaardigheden zijn de onlangs gerestaureerde kerk en het Dorismooltje, de grootste spinnenkopmolen van Nederland.

Heeft u fietsen aan boord dan kunt u een rondje fietsen door de polders maar bezienswaardigheden van betekenis zult u er niet tegenkomen.www.ligplaatsinfo.nl