Vorige      

OUDDORP

De haven van Ouddorp is een verenigingshaven (WSV Goeree) en bestaat uit twee delen. Tussen de twee havens staat het clubhuis. Alle voorzieningen zijn aanwezig incl. wasserette. De havenmeester verhuurt fietsen, het centrum van Ouddorp ligt op ca. een kilometer.
U kunt de havenmeester bereiken via 06-23350010. Mocht u hem niet treffen dan kunt u in een vrije (groene) box gaan liggen. Elektra en water is inbegrepen maar ik weet het passantentarief niet.

BOODSCHAPPEN & UIT ETEN

Voor boodschappen en een hap bent u aangewezen op het verderop gelegen dorp. Er zijn een tiental restaurants.

BEZIENSWAARDIGHEDEN

Ouddorp is een aardig dorpje om eens te bekijken. De VVV is gevestigd in 't Blauwe Huus.

Raadhuis Museum
In het oude raad- en polderhuis is nu een museum gevestigd met een vaste presentatie. Hier wordt de geschiedenis van Ouddorp verteld. Het ontstaan van het unieke landschap, de mooie natuur, de visserij, het dialect en de klederdracht. In de raadzaal zijn telkens wisselende exposities.

RTM Museum
Vanuit Ouddorp kunt u een rit (tot Middelplaat) maken met een gerestaureerde historische tram. Een leerzame manier om te ontdekken hoe het vervoer vroeger ging.
In het museum is een expositie van oude foto’s en voorwerpen en in de remise kunt u het oude gerestaureerde trammaterieel bezichtigen. Ook de restauratiewerkplaats is te bezoeken.

EVENEMENTEN

Op dinsdag is er markt van 08.00 - 15.00 uur.
www.ligplaatsinfo.nl