Vorige      

OOSTERHOUT

Jachthaven "Den Ouwe Sluis" ligt aan een dode arm van het Wilhelminakanaal. Het is een echte verenigingshaven. Het centrum van Oosterhout ligt op ca. 15 minuten loopafstand.
De maximale maat voor passanten is 12.00 x 3,50 meter i.v.m. de afmetingen van de steigers. Het tarief is met €0,90/m incl. water en elektra laag te noemen. Douchen kost € 0,50, Internet is gratis beschikbaar.
De haven ligt beschut en is goed beveiligd, de toegangscode voor het hek en het prima sanitair (geen wasmachine) krijgt u van de vriendelijke havenmeester. In de zomer van 2010 wordt er hard gewerkt aan een nieuw clubhuis.


BOODSCHAPPEN

Het grote overdekte winkelcentrum "Arendshof" met vele winkels vindt u in het centrum.
Er zijn drie markten in Oosterhout:
 • Centrum Markt zaterdag van 08:30 - 16:00 uur
 • W.C. Arkendonk dinsdag van 12:00 - 17:00 uur
 • W.C. Zuiderhout woensdag van 11:30 - 17:00 uur
 • UIT ETEN

  Oosterhout is een bourgondische stad, dit zal u bij een bezoek niet ontgaan. Restaurants, eetcafé’s, bistro’s, luxe restaurants, in- en uitheemse keuken: u vindt het er allemaal.

  BEZIENSWAARDIGHEDEN

  Oosterhout beschikt over een historisch stadshart met oude straatjes en monumentale panden. De Markt wordt beheerst door de enorme St. Jansbasiliek, op beperkte tijden kan de toren beklommen worden. De "Slotjes" (voormalige kasteeltjes) vindt u aan de rand van het stadspark.


  Aan de oostkant van de stad ligt “De Heilige Driehoek”, waar de drie kloosters St. Catharinadal, de Onze Lieve Vrouwe Abdij en de Paulusabdij bijeen liggen.
  Bij de VVV (Bouwlingplein 1) zijn diverse wandelroutes verkrijgbaar.

  Oosterhout heeft een speelgoedmuseum en een bakkerijmuseum.

  EVENEMENTEN

  In Oosterhout wordt veel georganiseerd, voor een overzicht zie: vvvoosterhout.nl
  Jaarlijks wordt in mei het Parkfeest georganiseerd. Volgens de organisatoren: Een bonte mengeling van culturele, muzikale en theater optredens met ‘s middags talloze activiteiten speciaal voor de kinderen: kermis, poppenkast, springkussens en nog veel meer. Natuurlijk met muzikale omlijsting van topallure.
  De kermis is in augustus.  www.ligplaatsinfo.nl