Vorige      

OLDEBERKOOP


Een aanrader, het passantenhaventje "De Uutwiek" van Oldeberkoop, klein maar sfeervol. Het ligt aan de rand van het dorp. Alle voorzieningen zijn aanwezig zoals elektra (€1) en drinkwater (€0,50/100 ltr) op de steigers. Het sanitair is prima in orde en herbergt naast de douches (gratis) een wasmachine en wasdroger. Ook is er een vuilwaterpompstation. Voor diesel bent u aangewezen op het tankstation buiten het dorp, zo'n 1,5 kilometer vanaf de haven. Het liggeld bedraagt €1/m.
Bij aankomst ontvangt u een informatieset met daarin, naast praktische zaken en tips, leuke wandel- en fietsroutes die in de haven beginnen en eindigen.
Als extra service zijn er gratis fietsen beschikbaar, handig om de omgeving te verkennen of om even naar de dorpskern te fietsen. Havenmeester: 06-25114714. De Uutwiek heeft een fraaie en informatieve website.


BOODSCHAPPEN

In Oldeberkoop zijn een supermarkt, een bakker en een slager gevestigd.

UIT ETEN

De keus is beperkt maar er zijn wat eetgelegenheden.

BEZIENSWAARDIGHEDEN

Oldeberkoop is een drents aandoend brinkdorp en een bezoekje waard. De 12e eeuwse (!) Romaans-Gotische kerk is een plaatje.
De omgeving is fraai en uitermate geschikt voor fiets- en wandeltochten. Bij het VVV-steunpunt aan de Wolvegasterweg 1 zijn boekjes met beschrijvingen van fiets- en wandeltochten te verkrijgen.


EVENEMENTEN

In Oldeberkoop vindt regelmatig een evenement plaats, een kleine greep:

De Voorjaarsfair wordt van 21 tm 24 mei 2009 gehouden.

De Vaderlunchwandeltocht wordt 21 juni 2009 gehouden, vanaf 11.00 uur.

Tijdens de culturele manifestatie "Open Stal" worden op een 20-tal lokaties diverse kunstuitingen getoond. De manifestie vindt in 2009 plaats van 11 juli tm 9 augustus.

De Jaarmarkt wordt op 29 juli 2009 gehouden.

Op www.oldeberkoop.nl vindt u een compleet overzicht alsmede uitgebreide informatie over het dorp en de omgeving.www.ligplaatsinfo.nl