Vorige      

OIRSCHOT

Aan de zuidzijde van het Wilhelminakanaal ligt buiten de kern van Oirschot een passantenkade. U ligt er rustig want er is weinig bebouwing in de omgeving. Voorzieningen zijn er echter niet.

Naast de passantenkade, bij km 45, is een nieuwe passantenhaven aangelegd. Hier ligt u beschut achter een beschoeiing. Uw boot ligt hier veiliger dan aan de kade vanwege het toegangshek. De passantenhaven is onbemand, bij een automaat kunt u een chipkaart kopen (€15) waarbij het bedrag voor de eerste overnachting (€7,50) direct afgeboekt wordt. Betalen kan alleen via pinpas of creditcard, contant is niet mogelijk.
Met de kaart kunt u elektra, water (€0,50) en het prima sanitair (€1) betalen. Er is ook een vuilwaterpomp. Bij uw vertrek krijgt u het resterende tegoed op de chipkaart terugbetaald maar dit werkt niet altijd feilloos. Ook dient u een borgsom van €10 te betalen voor de chipkaart welke via de website van de gemeente www.oirschot.nl teruggevraagd kan worden.
De passantenhaven is netjes en van alle gemakken voorzien maar voor boten groter dan 10 meter zijn er slechts een drietal boxen beschikbaar.
BOODSCHAPPEN

In Oirschot zijn er winkels in overvloed, wat dat betreft is boodschappen doen geen enkel probleem. Wel dient u er door de afgelegen ligging van de passantensteiger een saaie wandeling van een dikke kilometer voor over te hebben. Na de brug links aanhouden.

UIT ETEN

Heeft u geen zin om te koken dan loopt u naar het centrum van Oirschot waar een ruime keus aan restaurants is.


BEZIENSWAARDIGHEDEN


De Markt in Oirschot is niet ongezellig, er zijn diverse terrasjes. Echt toeristische attracties zijn er echter niet te vinden. Ten zuid-oosten van Oirschot ligt het natuurgebied de Oirschotse heide. Een mooie plek voor fietstochten.


EVENEMENTEN

In Oirschot wordt jaarlijks een Jazz-festival gehouden.www.ligplaatsinfo.nl