Vorige      

NOORD-SCHARWOUDE

Bij Noord-Scharwoude zijn een tweetal mogelijkheden voor de passant. Allereerst Jachthaven De Roskam net ten zuiden van de Roskamsluis. De jachthaven lijkt echter niet echt ingesteld op het ontvangen van passanten (zachtjes uitgedrukt) maar meer voor vaste ligplaatshouders. Voor de gezellige omgeving, industrieterrein, hoeft u er ook niet te gaan liggen. Wel is er een watersportwinkel en een bootservice voorhanden. Havenmeester: 0226-341264.

De tweede mogelijkheid is langs de kade van het kanaal Omval-Kolhorn zo'n 500 meter zuidelijk van de sluis. Over een lengte van 80 meter is de lage oever geschikt om af te meren, faciliteiten bestaan uit een grasveldje en een picknicktafel. Er lopen geen wegen of paden naar de stek waardoor u hier ongestoord kunt liggen. Ook is er vrijwel geen bebouwing.

BOODSCHAPPEN

In de nabije omgeving zijn geen supermarkten, de dichtsbijzijnde is de Super in Noord-Scharwoude op al gauw een anderhalve kilometer afstand.

UIT ETEN

Bij de sluis is hotel-restaurant De Rijd gevestigd met een terras aan het water. Heeft u fietsen aan boord dan kunt naar Noord- of Zuid-Scharwoude fietsen waar enkele eetgelegenheden zijn.www.ligplaatsinfo.nl