Vorige      

NIEUW-AMSTERDAM / VEENOORD


In het tweelingdorp Nieuw-Amsterdam / Veenoord kunt u afmeren aan de passantensteigers aan de zuidzijde van de Verlengde Hoogeveensche Vaart. De steigers liggen net ten oosten van de middelste brug ('t Vonder-kerkbrug). U ligt hier in het "centrum", maar de omgeving is toch relatief rustig.
Ook aan de oostzijde van Nieuw-Amsterdam (km53 - km54) mag u afmeren aan de zuidoever.

BOODSCHAPPEN

Loopt u vanaf de passantensteiger in het centrum de brug over dan bent u bij de supermarkt van Nieuw-Amsterdam, het dorp ten noorden van de vaart. Het dorp aan de zuidzijde is Veenoord.
Voor de boodschappen is het een prima plek; drie supermarkten, een bakker, een slager, een groenteboer en een aantal filialen van grote winkelketens binnen handbereik.

UIT ETEN

Aan de westzijde van Nieuw-Amsterdam / Veenoord bevinden zich een drietal restaurants, een wandeling van zo'n 500 meter vanaf de passantensteigers.

BEZIENSWAARDIGHEDEN

Naast de fraaie drentse omgeving is Nieuw-Amsterdam vooral bekend omdat in 1883 Vincent van Gogh hier een tijdje verbleef. Het "Van Gogh huis", het logement waar hij destijds verbleef staat er nog en herbergt nu een restaurant. Ook worden er rondleidingen door het huis gegeven.

Voor meer info omtrent het verblijf van Vincent van Gogh in Drenthe kunt u even een kijkje nemen op een andere website van mij: www.trimtrack.comwww.ligplaatsinfo.nl