Vorige      

NAARDEN


Met 1250 ligplaatsen is Jachthaven Naarden één van de grootste jachthavens van Nederland. Helaas ligt de haven een kilometertje of twee buiten het oude vestingstadje. Het is een moderne haven met werkelijk alle denkbare faciliteiten waaronder diverse watersportbedrijven en gratis Wifi.


Pluspunt is de speciale "passantenwal", een mooie kade met grasstrook. U ligt hier uiteraard 100 keer beter dan in een verloren box van een afwezige ligplaatshouder. Helaas is het niet altijd zeker dat u als passant hier komt te liggen.
Havenkantoor: 035-6956050


BOODSCHAPPEN

Voor boodschappen hoeft u de haven niet af, er is een scheepswinkel met een afdeling voor levensmiddelen, wel duur. In Naarden zelf kunt u natuurlijk ook boodschappen doen, er zit een AH vlak bij de kerk.

UIT ETEN

Op de haven is een brasserie/eetcafé gevestigd, ook is er een soort cafetaria. In Naarden (Vesting) zijn diverse leuke restaurants.


BEZIENSWAARDIGHEDEN

Bij de haven is niet veel te beleven maar Naarden zelf is uniek. Het is één van de best bewaard gebleven vestingstadjes van Nederland. Met name de vestingwerken zijn prachtig behouden gebleven.
Om meer over de woelige geschiedenis van het stadje te weten te komen is een bezoek aan het Nederlands Vestingmuseum een aanrader. Ook leuk is een beklimming van de toren van de Grote of Sint Vituskerk.

EVENEMENTEN

Behoudens de met enige regelmaat georganiseerde stadswandelingen zijn er weinig evenementen in Naarden.www.ligplaatsinfo.nl