Vorige      

MUIDEN

Muiden heeft drie jachthavens waar passanten welkom zijn. Direct vanaf het IJsselmeer aan stuurboord de grote jachthaven van de Koninklijke (Koninklijke Nederlandse Zeil & Roeivereniging Muiden, kortweg KNZRV). Hier ligt u in stijl, de Groene Draeck ligt er ook, maar daar betaalt u dan ook naar. Alle faciliteiten zijn aanwezig, de meldsteiger is voor het clubgebouw.

Tegenover de Koninklijke aan bakboord, net na het Muiderslot, ligt de kleine maar gezellige haven Jachthaven Stichting Muiden. Ook hier zijn alle faciliteiten als stroom en water aanwezig. Tevens kunt u hier diesel tanken. Het tarief is fors, €1,80/m, maar water en stroom zijn "gratis". Tel 0294-263821.
Aan de "binnenzijde/zuidzijde" van de sluis kunt u terecht bij het kleine haventje Jachthaven Fort H, net noord van de brug waar de A1 over de Vecht gaat, hier is ook een restaurant gevestigd.
Naast het normale liggeld is in Muiden de regel dat er toeristenbelasting van €2/persoon/dag betaald moet worden.BOODSCHAPPEN

Supermarkt Muidernier is de enige in Muiden met als extra service: "bezorgen aan boord". Route: De sluis over in westelijke richting en na 50 m linksaf de Weesperstraat in. Helemaal aan het einde, 200 m, vindt u de Muidernier.

UIT ETEN

Er zijn meerdere mogelijk- heden maar eenmaal in Muiden eet u natuurlijk bij Graaf Floris V. U vindt het beroemde restaurant bij de sluis. Ook bij het naastgelegen café Ome Ko kunt u een hapje eten.
In de Amsterdamsestraat, waar u vanaf de sluis inloopt, zijn nog een paar restaurants, waaronder een chinees, gevestigd.
Ook bij de Koninklijke kunt u een hapje eten, de prijzen vallen mee en het uitzicht is goed.

BEZIENSWAARDIGHEDEN


Het Muiderslot is natuurlijk de grootste bezienswaardigheid van Muiden. Gebouwd in opdracht van Floris V huisvestte het slot de dichter P.C. Hooft en zijn kompanen; de Muiderkring. Het slot is dagelijks geopend voor bezichtigingen, al of niet onder leiding van een gids.


Altijd leuk, ook voor bootjesmensen, is een pilsje pakken op het terras van Ome Ko bij de sluis. U zit hier eerste rang om te bekijken hoe uw collega-watersporters de sluis nemen.

EVENEMENTEN

Tweede Paasdag is Vlaggetjesdag in Muiden. De dag waarop de Bruine Vloot open dag houdt.

Op 27 en 28 juni 2008 vindt het Spieringfestival plaats, een bont muziekfestival met live-optredens bij diverse horeca-gelegenheden alsmede een braderie op de tweede dag.www.ligplaatsinfo.nl