Vorige      

MIDDELHARNIS

Na passage van de sluis komt u op het toegangskanaal naar Middelharnis waaraan diverse jachthavens liggen. De sluis staat niet altijd open, hij draait op het hele uur. 's Zomers van 8.00 tot 22.00 uur, daarbuiten beperkter. Het kanaal is recent uitgebaggerd.

Bijna aan het eind van het kanaal zijn aan de linkerzijde gemeentelijke passantenplaatsen. Hier is ook de vernieuwde sanitair-unit geplaatst. Elektra en water zijn beschikbaar.

Vaart u een stukje verder door dan komt u in een kommetje met passantenplaatsen waaromheen wat terrassen liggen. Wilt u hier gaan liggen dan is op tijd komen verstandig want het kan 's zomer nogal druk zijn.
U kunt uw eigen plek uitkiezen, de havenmeester komt langs om af te rekenen. Ook hier is elektra, water en sanitair. Havenmeester: 0187-482068.

BOODSCHAPPEN

Het winkelcentrum D’n Diek in Middelharnis is onlangs gerenoveerd en in historische stijl teruggebracht. D'n Diek begint bij de haven, dus ver hoeft u niet te gaan voor de boodschappen.

UIT ETEN

Er zijn vele leuke restaurantjes in Middelharnis, de Italiaan (Mario) vlak aan de haven is goed.

BEZIENSWAARDIGHEDEN

Middelharnis is niet onaardig om doorheen te wandelen maar het mist spectaculaire bezienswaardigheden. Het Rien Poortvlietmuseum is door financiële problemen ten onder gegaan. Het Streekmuseum aan het Kerkstraatje in Sommelsdijk geeft een fraai beeld van het Flakkee van vroeger.www.ligplaatsinfo.nl