Vorige      

MENALDUM

Het dorpje Menaldum ligt aan de Kleiroute. In Menaldum zijn 4 bruggen. Tussen de middelste twee kunt u afmeren aan de kade van de Menaldumervaart. U ligt er enigszins tussen de huizen, veel privacy heeft u dus niet. De enige voorziening die er is is dat u water kunt tanken.

BOODSCHAPPEN

In Menalda zijn diverse winkels met onder andere een warme bakker, een slager en een aan het water gelegen supermarkt. De supermarkt ligt aan de noordwestkant van het dorp.

UIT ETEN

Wilt u uit eten dan wordt het chinees, meer smaken zijn er niet.

BEZIENSWAARDIGHEDEN

Menalda is niet onaardig om eens doorheen te wandelen maar schokkende bezienswaardigheden zijn er niet. Het oude gemeentehuis uit 1843 is het bekijken waard alsmede de twee molens net buiten de bebouwing.

Menalda is een goed uitgangspunt voor het maken van fietstochten door de omgeving. In het centrum nabij het oude gemeentehuis is een fietsknooppunt (84) van waaruit diverse fietsroutes gereden kunnen worden.

Ook is er een geheel bewegwijzerde prachtige cultuurhistorische fietsroute. De route is 45 km lang, eventueel in te korten tot 38 km. Voor de routebeschrijving en de historische bezienswaardigheden langs de route is een mooie folder te verkrijgen (€3,50) bij bakkerij Huizenga en het gemeentekantoor.


www.ligplaatsinfo.nl