Vorige      

MARINA STAVOREN (BINNEN)

Zoals de naam al doet vermoeden bestaat Marina Stavoren uit twee delen. Het "binnendeel" ten oosten van de sluis langs het Prins Frisokanaal en het "buitendeel" aan de IJsselmeerkant van de sluis.
Met Marina Stavoren wordt het binnendeel bedoeld, het buitendeel is een soort dependance. Marina Stavoren ligt aan de zuidzijde van het Prins Frisokanaal, nog geen kilometer voor de sluis en het dorp Stavoren.

Zoals in praktisch iedere grote marina hoeft u er voor de gezelligheid niet te gaan liggen, dan kunt u beter doorvaren naar de gemeentehaven van Stavoren. Bent u op zoek naar luxe en faciliteiten dan zit u echter goed.
Marina Stavoren is een zeer grote marina waar werkelijk alle denkbare faciliteiten aanwezig zijn. Uiteraard is er elektra en water op de steigers, is het sanitair in orde en is er een wasserette. Maar er is ook een binnenzwembad, een supermarktje en een watersportwinkel. U kunt er ook diesel tanken. Het liggeld bedraagt €6 + €1/m, hier komt nog bij de toeristenbelasting van €1/pppd. Het liggeld is inclusief elektra en douches. Tel. havenkantoor: 0514-684686.


BOODSCHAPPEN

Op Marina Stavoren bevindt zich een supermarktje. Hier zijn 's morgens verse broodjes verkrijgbaar.

UIT ETEN

In het clubhuis/restaurant kunt u niet alleen een borrel drinken maar ook een hapje eten. Het dorp Stavoren beschikt over diverse restaurants, deze liggen op loopafstand (<1km).

BEZIENSWAARDIGHEDEN

Op de Marina zelf zijn geen bezienswaardigheden.

www.ligplaatsinfo.nl