Vorige      

MAKKUM


Makkum is een pittoresk plaatsje wat geheel in het teken van boten staat. Langs het toegangskanaal naar Makkum (vanaf het IJsselmeer) liggen vele jachthaven en marina's maar u kunt ook in het centrum afmeren.

Jachthavens aan het toegangskanaal
De meest westelijke jachthaven aan het toegangskanaal is de jachthaven van WV Makkum. Dit is een kleinschalig en gezellig haventje. Direct ernaast ligt de grote marina "Marina Makkum". Een paar honderd meter oostelijker zijn in de oude industriehaven nog meer jachthavens gevestigd.
Al deze jachthavens liggen een behoorlijke wandeling van het centrum van Makkum verwijderd. Achter de jachthavens ligt een enorm vakantieresort De Holle Poarte.
Het gezelligst ligt u bij WV Makkum maar er is niet altijd plek.

Centrum
Bereikt u Makkum vanaf de Friese Meren (via de Grote Zijlroede) dan komt u eerst door een ophaalbrug. Tussen de brug en de "zeesluis" naar het IJsselmeer zijn ligplaatsen langs de kade. Hier ligt u midden in het centrum van Makkum. Er is sanitair aanwezig.

BOODSCHAPPEN

Ligt u in één van de jachthavens langs het toegangskanaal dan kunt u het best boodschappen doen bij het vakantieresort, daar is een supermarkt. Ook in het dorp is een supermarkt, aan de noordzijde. Het winkelaanbod in Makkum is gering.


UIT ETEN

In Makkum zijn diverse restaurantjes en terrasjes. Op de Holle Poarte is een eetgelegenheid en ook bij de grote Marina Makkum kunt u een hapje eten.

BEZIENSWAARDIGHEDEN

Makkum is leuk om eens gezien te hebben. Oude tijden herleven met de Bruine Vloot afgemeerd aan de buitenkant van Makkum en de statige koopmanshuizen langs de gracht.
Natuurlijk dient u een bezoekje te brengen aan de aardewerkfabriek van de Koninklijke Tichelaar Makkum. Dit is het oudste aardewerkbedrijf van Nederland waar het wereldberoemde Makkumer aardewerk volgens een meer dan vier eeuwen oude methode wordt vervaardigd. Elke werkdag zijn er rondleidingen om 11.00 uur en 13.30 uur.


www.ligplaatsinfo.nl