Vorige      

LISSE


Net ten zuiden van het zijkanaal van de ringvaart ligt de jachthaven van Lisse. Het is een langgerekte haven met brede steigers aan het gras, de havenmeester is vriendelijk.
De haven is een ideale plek om vanaf hier de Keukenhof te bezoeken (open tot eind mei). Het centrum van Lisse daarentegen is wat lastiger te bereiken, dit ligt op een kleine 1,5 kilometer afstand.


BOODSCHAPPEN

Op 400 meter van de haven is aan de Vivaldistraat een klein winkelcentrum met o.a. een bakker en een supermarkt.
Elke maandag is er markt op het Meer en Houtplein (de parkeerplaats achter de Hema). De markt begint om 11.00 uur en duurt tot 16.00 uur.


UIT ETEN

Rondom de haven zijn geen restaurants behalve een chinees in het winkelcentrum aan de Vivaldistraat. Wilt u een ruimere keus dan bent u aangewezen op het centrum van Lisse. Daar zijn dan weer wel bijna twintig restaurants te vinden.

BEZIENSWAARDIGHEDEN

Keukenhof
Lisse is vooral bekend door de bloemententoonstelling Keukenhof. De Keukenhof is geopend van 20 maart tot 18 mei 2008, van 08.00 - 19.30 uur. De Keukenhof ligt net buiten de bebouwde kom van Lisse aan de noord-westzijde. Hemelsbreed zo'n 2,5 kilometer vanaf de haven.


Museum De Zwarte Tulp
Museum De Zwarte Tulp is gevestigd aan de Grachtweg. U kunt er van alles zien over de geschiedenis van de bloembollenstreek en het ontstaan en de ontwikkeling van de bloembollencultuur. Het museum is open van dinsdag tot en met zondag van 13.00 tot 17.00 uur. Loopt u naar het centrum dan komt u praktisch langs het museum.

EVENEMENTEN

Het bloemencorso van de Bloembollenstreek rijdt op 26 april 2008 weer van Noordwijk haar 40 km lange route naar Haarlem. Vertrek 09.30 uur Noordwijk – aankomst Haarlem ca. 21.00 uur. De optocht bestaat uit plus minus 20 praalwagens en ruim dertig rijk met bloemen versierde luxe en bijzondere wagens, voorafgegaan door een feestelijke promotiekaravaan.www.ligplaatsinfo.nl