Vorige      

LEUKERMEERHet Leukermeer doet zijn naam eer aan, het staat bekend als één van de mooiste afgravingen langs de Maas. De omgeving is rustig en bosrijk, het water helder.
De ingang is bij kmr. 135, na de ingang komt u op de voorste plas, de Voorhaven. Of u hier mag afmeren weet ik niet.
De tweede plas ligt na de brug. Bij de steiger aan SB na de brug kun je water tanken. Aan de zuidoostzijde is een mooie graskant, maar voorzieningen zijn hier niet.
Aan het Leukermeer liggen twee jachthavens. Jachthaven 't Leuk ligt aan de zuidzijde (SB na de brug) waar de elektra nog wel eens schijnt te haperen. Havenmeester: 0478-501758.
Aan de westzijde van de plas ligt vakantiepark Leukermeer waar in 2010 de haven geheel vernieuwd is. Er zijn ca. 50 passantenplaatsen alsmede een lange steiger voor grote boten. Er is water en elektra op de steigers. Tevens kunnen passanten gebruik maken van de faciliteiten van het vakantiepark. Havenmeester: 0478-502444 of 0683123439.
Het liggeld bedraagt momenteel €15,- voor alle ligplaatsen (betaal via Blue Water App).

BOODSCHAPPEN

Op het vakantiepark is een supermarktje.

UIT ETEN

Bij de jachthaven 't Leuken is een restaurantje.

BEZIENSWAARDIGHEDEN

De bosrijke omgeving leent zich uitermate voor fiets- en wandeltochten. Bij de havenmeester en de camping zijn routes verkrijgbaar. Fietsen zijn ook bij de havenmeester te huur.
www.ligplaatsinfo.nl