Vorige      

LEIDSCHENDAM


Leidschendam heeft een klein gemeentehaventje, net ten westen van de sluis, waar u als passant kunt liggen. Er ligt een brug voor de toegang, voor bediening moet u zich melden bij de sluismeester.
De brug wordt dagelijks vanaf 8.30 uur bediend. Verder lopen de tijden gelijk aan de bedieningstijden van de sluis. Zie www.leidschendam-voorburg.nl/smartsite.htm?id=1920 voor de bedieningstijden. In de haven ligt u niet echt gezellig, het is er nogal rommelig en verwaarloosd.

Een alternatief is om aan de kade te gaan liggen (west van de sluis). U ligt hier weliswaar direkt aan een weg maar er is weinig verkeer.

Een derde mogelijkheid is de kade bij de kerk (oost van de sluis) maar hier is het drukker qua verkeer. Aan de kades ligt u gratis maar voorzieningen ontbreken dan ook.


BOODSCHAPPEN

U ligt in het centrum van Leidschendam waar een groot winkelaanbod is. Boodschappen doen is dan ook geen enkel probleem.


UIT ETEN

In Leidschendam zijn een twintigtal restaurants gevestigd, rondom de kades en bij de sluis zijn er al enkele te vinden.

BEZIENSWAARDIGHEDEN

In Leidschendam zijn geen bezienswaardigheden maar de ligplaats midden in het niet onaardige centrum met winkels en terrasjes maakt een hoop goed.www.ligplaatsinfo.nl