Vorige      

LEEUWARDER JACHTHAVEN


De Leeuwarder Jachthaven ligt een 400 meter ten noorden van de Greunsbrug aan de Tijnje - Wijde Greuns, nog net voor de spoorbrug. De Leeuwarder Jachthaven is de grootste overdekte haven van Europa. Voor passanten is altijd plaats (niet overdekt natuurlijk). U ligt niet onaardig in een box aan een graskade.
De faciliteiten zijn prima in orde; elektra, water en goed sanitair. Ook kunt u hier diesel tanken en gasflessen ruilen. Het liggeld bedraagt €1/m incl. elektra.

Het historische centrum van Leeuwarden ligt op ca. 2 kilometer afstand, het is te lopen maar ook fietsen zijn te huur bij de havenmeester voor €4/dag. Tel. 06-53673880.

BOODSCHAPPEN

Op loopafstand van de haven bevinden zich twee supermarkten. In Leeuwarden centrum is natuurlijk een zeer uitgebreid winkelaanbod.

UIT ETEN

Om uit eten te gaan kunt u het best naar het centrum lopen of fietsen, zo'n 2 kilometer.

BEZIENSWAARDIGHEDEN & EVENEMENTEN

De Leeuwarder Jachthaven heeft in het havenkantoor een eigen gratis toegankelijk museumpje. In het museumpje is een permanente expositie van scheepsmodellen te zien en tevens ligt hier de oudste tjotter van Nederland compleet met mast en zeilen.


www.ligplaatsinfo.nl