Vorige      

LEEUWARDEN - CENTRUM


De gemeente Leeuwarden doet er veel aan om het de toervaarder naar de zin te maken. Zo zijn de wester- en noordergracht geheel ingericht als passantenhaven. Een gebied wat zich uitstrekt van de Noorderbrug tot aan de Willemskade. Het fraaist ligt u in het noordelijk deel bij de Prinsentuin. Hier ligt u aan de kade van het park wat ooit de privétuin van Willem van Nassau was en u loopt zo de oude binnenstad in.
De passantenhaven wordt ieder jaar door zo'n 10.000 boten bezocht en wordt wel de mooiste passantenhaven van Nederland genoemd. Voorzieningen als elektra en water zijn aanwezig, ook sanitair met wasmachine ontbreekt natuurlijk niet. Passanten krijgen een informatiepakket uitgereikt over de mogelijkheden en bezienswaardigheden in Leeuwarden. Het liggeld gaat volgens een staffel en is niet al te hoog. Als voorbeeld: €7,40 voor een boot van 9 tot 12 meter. Voor een 16 meter schip betaalt u €14. Blijft u 4 nachten dan is de vijfde nacht gratis.
Elektra is €0,33/kWh, douchen kost €0,50. Een beetje vreemd is dat u voor toiletbezoek ook dient te betalen €0,50.

BOODSCHAPPEN

Vanaf de passantenhaven loopt u zo de binnenstad in waar een enorm winkelaanbod is. Zoekt u een supermarkt dan loopt u naar de Prins Hendrikstraat bij de Willemskade, daar is een AH.


UIT ETEN

In Leeuwarden is het niet zo moeilijk om een restaurant te vinden, kiezen waar te eten is lastiger.

BEZIENSWAARDIGHEDEN & EVENEMENTEN

Het aantal bezienswaardigheden dat Leeuwarden biedt is te veel om hier te noemen. Het informatiepakket wat u als passant gekregen heeft is een goede start voor de verkenning van Leeuwarden. Ook de VVV is een bezoekje waard om u te oriënteren, u vindt de VVV aan de Sophialaan net zuid van de Willemskade.
www.ligplaatsinfo.nl